Снимка: архив Булфото
fallback

По-малко от 2% преднина на ГЕРБ пред БСП дава агенция ”Медиана”. На въпроса "Ако днес имаше парламентарни избори, за кого бихте гласували", 23.2% от запитаните посочват ГЕРБ, а 21.4% - БСП.

Националното представително изследване на социологическата агенция е проведено проведено в периода 19-22 април по поръчка на в. "Труд".

Според ”Медиана” скандалите с подслушванията са стопили разликата между ГЕРБ и БСП.

Разкритията около МВР са отказали част от симпатизантите на досегашните управляващи да гласуват отново за ГЕРБ и са засилили броя на колебаещите се. При твърдите ядра на двете партии, които заявяват, че ще гласуват със сигурност, БСП дори вече води, заяви Кольо Колев.

Според изследването към днешна дата в парламента влизат 5 политически сили: ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, "Атака" и "България на гражданите".

Проучването е на принципа face-to-face, като хората са били интервюирани в домовете им. Анкетираните са били питани какво мислят по скандала с подслушванията.

По-рано днес Центърът за анализ и маркетинг обяви резултатите от изследване, проведено в периода 12-18 април сред 1014 души. Според него ГЕРБ печели доверието на 24.1% от избирателите, а БСП – 18.2%. За ДПС биха гласували 6.1%, „Атака” би получила 4.8%, а „Движение България на гражданите” - 4.4%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

177

Анонимен

преди 10 години

Няма такива медии! През гъстата червена пръдня трудно се гледа!На хората какво ли още ще им се внушава?

176

Анонимен

преди 10 години

Glasuvaite za Ataka, samo Ataka moje da spre turzite, i aneksiraneto na bulgarska teritoria

175

до високоскоростния!

преди 11 години

Абе, аланкоолу! Ами ако на изборите БСП спечели, ти ще се насер_ш ли от яд, или само ще се освобождаваш от газове?!

fallback