Снимка: архив, Reuters
fallback

Агенция „Митници” отне лиценза за управление на данъчен склад на продуктопровода от „Лукойл Нефтохим Бургас” до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци, съобщиха от агенцията.

Причината за това решение е, че петролната компания не е привела средствата за измерване и контрол в данъчния склад към изискванията на Наредба № 3. Крайният срок за затова задължение изтече на 31 март 2013 година. Решението е връчено на „Лукойл България” и подлежи на предварително изпълнение. Решението може да бъде обжалвано пред съда.

До тази дата трябваше да бъдат монтирани средствата за измерване и контрол на местата за въвеждане и извеждане на енергийни продукти в и от нефтопровода към или от прилежащите му складови бази, част от данъчния склад. Преди броени дни обаче стана ясно, че поставените уреди не предават данни към системата на Агенция "Митници". Установено е още и несъответствие между данните в регистъра и складовата наличност. 

Проверка, извършена от митническите инспектори в периода от 9 до 12 април 2013 година, е установила, че в две от базите монтираните сензори не функционират. В едната са открити и тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на сензорите.

В други две база уредите функционират без да предават данни към информационната система на Агенция „Митници” и също са открити тръбни отклонения. "Повторна проверка на 18 и 19 април в една от базите отново установи, че поставените уреди не отговарят на изискванията на Наредбата. Отново са открити и тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на измервателните уреди", се казва още в съобщението на Агенция "Митници".

Припомняме, че агенция "Митници" установи и сериозно нарушение от складовата база "Росенец" - заради премахнати пломби големи количества петрол са били безконтролно изнесени от базата, сочат подозренията на агенцията. Пломбите са премахнати от митнически служители, стана ясно в хода на проверката. 

В резултат трима служители на Митница Бургас бяха уволнени, сред които и директорът - Валери Стефанов. За това нарушение обаче складовата база "Росенец" не остава без лиценз, защото крайният срок за въвеждане на измервателни уреди изтича на 1 юни 2013 година.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Наблюдател

преди 11 години

Сайта много бавно втасва за новините - Неразбрахте ли,че Лукойл си има съд да му решава проблемите по-бързо отколкото вие реагирате!?

114

НЕЕЕЕ

преди 11 години

ТОЗИ КУКЛОВОД И КРАДЕЦ ЗЛАТЕВ ДЪРЖАВА ЛИ Е??? КОЙТО КРАДЕ В ЗАТВОРА,А ЗЛАТЕВ КРАДЕ МИЛИАРДИ-СПРАВКА ВИЖТЕ ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНА В БЪЛГАРИЯ.ТОЯ-В ЗАТВОРА,СИГУРНО ДО СЕГА Е ПЛАЩАЛ НА ГЕРБ,НО СЕГА ТРЯБВА И НА ДРУГИ ДА ПЛАЩА .БРАВО НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО! А ПРОКУРАТУРАТА КАКВО ЧАКА И ТЯ ЛИ ИСКА МИЛИОНИИИИИ ?????????

113

Анонимен

преди 11 години

БРАВО НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО!Ще се окаже, че то действа професионално и независимо от мутрите-политици!

fallback