ЕК се въздържа от становище по случаите на подслушване. Снимка: архив, Reuters
fallback

Европейската комисия се въздържа да изрази становище по случаите с подслушване в България, тъй като разследването все още е в ход и не са налице доказателства. Това заяви на пресконференция в отговор на въпрос говорителят на комисията Марк Грей, предаде БТА.

Той добави, че ЕК е била уведомена за разследването вчера от главния прокурор на България, но не разполага с документи.

Oще по темата

Попитан дали комисията ще изрази мнение по повод предположенията, че сред незаконно подслушваните е била и еврокомисарят Кристалина Георгиева, Грей отговори, че ЕК не коментира отделни случаи.

Засега всички въпроси следва да бъдат отправяни към главния прокурор, засега сме на етапа не на фактите, а на спекулациите, заяви Грей.

Попитан дали ЕК не е подценила въпроса с подслушването у нас в докладите си по механизма за сътрудничество и проверка, като му е отделила прекалено малко място, говорителят посочи, че този въпрос наистина е бил част от докладите. Той отбеляза, че механизмът за наблюдение на България остава в сила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

:)много ясно

преди 11 години

Един мъж си купил папагал и му вързал два конеца:син и червен.Когато някой дръпнел синия конец папагалът казвал "Здравей!" а когато някой дръпнел червения "Как си?".Веднъж поканил приятелката си (блондинка).Тя дръпнала синия конец и папагалът казал: -Здравей! После дръпнала червеният и той казал: -Как си! След това дръпнала и двата едновременно и папагалът казал: -Ша падна ***,гъско!

23

до предния

преди 11 години

ако ГЕРБ не спечели изборите, ще видим Шенген с *** *** а другия път, на никой не му трябват руски *** по цивилизования свят

22

Така се говори в ЕК

преди 11 години

Скоро от ЕК ще ни поканят в Шенген само чакат ГЕРБ да загубят изборите!

fallback