Антонио Лопес и Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Европейската народна партия /ЕНП/ подкрепя в този момент ГЕРБ, Бойко Борисов и най-вече България. Това декларира на пресконференция генералният секретар на европейските "десни" Антонио Лопес, който е у нас като гост на утрешната Национална конференция на ГЕРБ.

Чувствам се горд за поканата да участвам в националната конференция заедно с президента на групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол, който също е в София за партийния форум, каза Лопес.

Той увери, че евродесницата подкрепя всички български партии-членки на ЕНП, а не само ГЕРБ, предаде БТА. Ако те ни поканят, винаги се отзоваваме, подчерта той. По думите му България има нужда от стабилно правителство, което мисли за бъдещето. Винаги съм подкрепял полезния вот за партия, която може да управлява, да има стабилно мнозинство.

Моето предпочитание е, разбира се, единството на всички десни формации, добави генералният секрета на ЕНП, но отбеляза, че не са редки случаите, когато представители на десни партии работят срещу единството.

Антонио Лопес подчерта, че след разговорите си с Бойко Борисов и Цветан Цветанов е убеден, че приоритетите на ГЕРБ съвпадат с тези на ЕНП по отношение на енергетиката, безработицата и най-вече недостатъчното работни места за млади хора - това са приоритети за всички ни.

Лопес направи и ретроспекция на управлението на тройната коалиция с акцент върху наследството, което ГЕРБ са получили, идвайки на власт. Става дума за липса на сигурност в страната, България беше извън играта, обобщи той.

Днес, смята Антонио Лопес, панорамата е различна, България минава през трудни моменти, но по въпроси, които преди време увреждаха имиджа на страната ви, днес образът е променен, добави той. И подчерта, че това е важно и за българите, работещи в Испания. Генералният секретар на ЕНП увери, че правителството на Испания иска да работи за интегрирането на нашите сънародници.

Лопес обеща това да бъде тема, по която да работи усилено през следващите две години и в сътрудничество с ГЕРБ. Гостът каза, че е силно впечатлен и от начина, по който партията на Борисов е събрала подписите за вота и са подредени листите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase