Цветан Цветанов във Велико Търново. Снимка: БТА

ГЕРБ няма да прави кампания на популизъм и компромати, а ще проведе политика лице в лице, позитивна и прагматична. Ще разясним всички възможности, които може да предложи партия ГЕРБ в следващ мандат. Това заяви във Велико Търново Цветан Цветанов, шеф на предизборния щаб на ГЕРБ.

Той категорично отрече в неговия мандат да е имало незаконно подслушване на видни политици и бизнесмени. Според него внесеният от Сергей Станишев анонимен сигнал в прокуратурата е предизборен сценарий на БСП.

„Аз знам какво съм правил и ви уверявам, че това е пълна лъжа, че министърът на вътрешните работи е разпореждал незаконно подслушване за определени политици и бизнесмени. Всяка една подобна спекулация не кореспондира с истината и мога да ви уверя, че всичко, което се прави и се прилага като реализиране на специални разузнавателни средства, става по законно установен ред“, заяви Цветанов.

Още по темата
Според него е странно, че подобни анонимни сигнали излизат точно в началото на предизборната кампания. „Но това е доста изигран добър сценарий от БСП, който си го тренират всеки един избор. Така че, това е част от кампанията, която ще реализира Българската социалистическа партия, защото нямат какво да предложат“, добави той. 

Тази сутрин Мая Манолова изчисли, че на всеки час от управлението на кабинета „Борисов” са били искани по 8 разрешения за използване на СРС-та. 

В отговор бившият вицепремиер я попита дали има притеснения от контактите си с един от най-известните контрабандисти у нас.

„Тя, може би, има притеснение от един от най-известните контрабандисти в България - Фози, така известният митничар, заедно с Манджуков, който е от Варна, а Фози от Кюстендилския регион, може би в тази гледна точка тя има някакви притеснения, защото доколкото знам, са имали доста добри контакти", заяви Цветанов.

Той призна, че слабост в управлението на предишното правителство е увеличението на битовата престъпност.

Според него тя е функция на безработицата, ниския социален статус и миграционните процеси.

„Справянето с нея ще бъде един от приоритетите при следващо управление на ГЕРБ“, обеща Цветанов.

Въвеждането на нови технологии за виедонаблюдение и увеличение на полицейските служители в
малките населени места, както и доброто правораздаване са част от начините за справянето с проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase