Илияна Цанова. Снимка: Булфото
fallback

България се намира някъде между „дивия капитализъм и дивия социализъм”, посочи пред bTV вицепремиерът Илияна Цанова.

По нейни думи на страната ни предстоят сериозни реформи, които трябва да бъдат направени от следващото правителство. Като сектори, в които се налагат такива реформи тя посочи  - като здравеопазването, съдебната система и електронното управление.

Според Цанова в момента партиите обещават щедро, а избиралите трябва да се вгледат внимателно в предизборните им програми.

Вицепремиерът посочи два приоритета в ресора си: България да успее да се възползва максимално добре от наличния финансов ресурс и да подготви новия програмен период.

„Трябва максимално бързо да изпълним обществените поръчки и да разплатим около 2 млрд. лв. тази година,” посочи Илияна Цанова. По нейни думи страната ни е изправена пред риска да загуби много европейски средства, защото реалното изпълнение на проектите е започнало много късно.

„ЕС няма да дава пари за нереформирани сектори. Имаме условия, които трябва да изпълним до 31 декември 2016 г. иначе няма да можем да ползваме финансовия ресурс,” изтъкна още вицепремиерът с поглед към европейската финансова рамка до 2020 г.

Илияна Цанова работи в отдел „Общинска инфраструктура и околна среда” на Европейската банка за възстановяване и развитие и е мениджър на проекти в няколко източноевропейски държави. Тя разказа, че е в тримесечен неплатен отпуск, но възнамерява да се върне на поста си, защото има работа за довършване.

За поста в служебния кабинет получила покана на разговор с президента Росен Плевнелиев. „Отправиха ми предложение и ми дадоха 24 часа да го обмисля. Последва безсънна нощ, но видях ясен мандат и приоритети, които споделям. Приех, защото винаги съм искала да направя нещо за България,” допълни Цанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

215

Анонимен

преди 11 години

"тая БАНКЕРКА що толкова ЗЛОБНО гледа" защото е ***

214

Оруел

преди 11 години

След години като се погледне в огледалото, ще има да се чуди как може да е била министър! Но ще се сети за президентчето и ще се оправдае с него: какъвто през., такива му и мин.те! А дивотиите се въртят само в главата и. Какъв див капитализъм, като комунизъмът въобще не си е отивал? А той винаги и навсякъде е не див, а дивашки. Лустрация до дупка!

213

Анонимен

преди 11 години

Господи помагай поредната калинка завършила УНСС ,за справка Excel го учат като информатика.УНСС и НБУ-Нов български университет са в основата на хала ни заслужават сриване до основи.

fallback