Михаил Константинов Снимка: архив, Булфото
fallback

Служебният премиер Марин Райков скастри председателя на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ АД проф. Михаил Константинов за думите му, че ще направи всичко, за да не позволи на тройната коалиция да се върне на власт. Райков определи изявлението като недопустимо. 

Думите на Константинов пред столичен вестник предизвикаха острата реакция на БСП и ДПС, които директно поискаха смяната му. От ДСБ също изразиха резерви за безпристрастността на Константинов.

Пред Константинов премиерът Марин Райков е изразил позицията си, че държавните служители имат същите политически права, каквито имат всички останали български граждани и право на свои политически убеждения, но  тези от тях, които са с по-видими за обществото функции, би трябвало да се въздържат от изявления или от стъпки, които биха могли да бъдат изтълкувани като демонстративна проява на партийна пристрастност.

Oще по темата
По време на срещата министър-председателят определил като категорично недопустими изявленията, направени от проф. Константинов по повод политическите конфигурации, които той не би подкрепил.

Както заяви вчера, в момента, в който е готов, премиерът Марин Райков ще обяви публично становището и решението си по казуса.  

Иначе по време на разговора двамата са обсъдили дейността на дружеството „Информационно обслужване“ до момента.

Премиерът и проф. Константинов са се обединили около позицията, че изборният процес трябва да се проведе честно и прозрачно и че всякакви съмнения относно манипулация на вота не трябва да се допускат.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

256

справедливост

преди 11 години

Яко скастрен за една фраза , а другите от опозицията дето обсипват публичното пространство с недоказани грозни измислици и клевети не подлежат ли на санкции?!

255

HCC

преди 11 години

Защо се приема, че новото правителство е с чиста акредитация, та да не се дискредитира?Това е уместен въпрос, като се има пред вид, кой къде е работил и за кого е работил, не мислите ли?

254

Зам

преди 11 години

Защо отлага изгонването на този мутраген. Само пречи и дескридитира новото правителство. Има достатъчно млади и компетентни хора.

fallback