Михаил Константинов. Снимка: Булфото

Проф. Михаил Константинов, който оглавява фирмата „Информационно обслужване”, е категоричен, че нито досега, нито в бъдеще ще позволи манипулации в изборните резултати.

Той обеща пред bTV да преведе лично 10 000 лв. по сметката на Фонда за лечение на деца, ако някой намери документ, показващ дори „една-единствена грешка, която да променя резултатите".

От Константинов се оплакаха лидерите на ДПС Лютви Местан, който вчера се срещна с премиера Марин Райков, и на БСП Сергей Станишев, който пък разговаря с премиера в петък. "Той заяви, че ако алтернативата на ГЕРБ е тройната коалиция, ще стори всичко необходимо това да не се случи. Какво е имал предвид и дали тези изказвания не пораждат основателни съмнения, че ще е обективен при изпълнението на служебните си ангажименти", попита вчера Местан. По този повод днес премиерът Марин Райков ще проведе среща с проф. Михаил Константинов.

Още по темата

Математикът подчерта, че във фирмата не се броят бюлетини, а се обработват протоколи от РИК и СИК. По думите му именно в избирателните комисии, чиито членове са от всички политически сили, могат да се случат манипулации.

„Ние съхраняваме около 50 000 документа от последните четири избора. Аз твърдя, че няма нито един документ, манипулиран от „Информационно обслужване”. Документите се съхраняват физически, има и достъпна база данни, аз твърдя, че те съвпадат напълно,” заяви още Михаил Константинов.

„Гарантирам, че бъдещите ни действия ще са същите - пълно съответствие между документите и резултатите. Лъжец и клеветник е всеки, който твърди, че в досега произведените избори има такива несъответствия и който твърди, че такова нещо може се случи", отсече още математикът.

Той защити и работещите 700 души в „Информационно обслужване” и посочи, че за първи път има „опит за клевета за бъдещи действия”.

Според него нападките срещу него са инициирани от някоя масова партия, която няма да влезе в парламента и иска така да обясни неуспеха си. Той обаче не посочи коя политическа формация има предвид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase