Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото
fallback

Господин Цветанов има да си говори с главния прокурор, аз въобще няма да го коментирам. Така лидерът на БСП Сергей Станишев отговори на зам.-председателя на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов, който днес попита през медиите Станишев по каква причина е назначил Азер Меликов в “Информационно обслужване“.

Вече няколко дни продължава задочния спор около ръководителя на звеното Михаил Константинов. БСП, ДПС и ДСБ изразиха съмнения около безпристрастността на Константинов, като първите две формации директно поискаха смяната му заради интервю във всекидневник, в което той посочва, че би направил всичко, за да не се върне тройната коалиция.

На днешния си брифинг Сергей Станишев не уточни какво според него трябва да обсъждат обвинител №1 Сотир Цацаров и Цветанов, но червеният лидер неколкоратно е заявявал, че има данни за тежки нарушения от страна на бившия вътрешен министър и е настоявал прокуратурата да потърси отговорност на цялото управление на ГЕРБ.

Предполагам, че господин Цветанов не чете вестници, коментира навиците на зам.-председателя на ГЕРБ червеният лидер и цитира интервюто на Михаил Константинов.

Ако Константинов остане на поста си, всичко ще е ясно – готвят фалшификации, заяви още Станишев, който днес за пореден път изрази сериозни опасения за начина, по който ще бъдат проведени парламентарните избори на 12 май.

Станишев не е доволен и от подписаното вчера споразумение между прокуратурата, ДАНС и МВР, които ще бдят за честния вот. Остри думи червеният лидер отправи към зам.-главния прокурор Ася Петрова, която лично ще следи предстоящите избори.

Станишев припомни, че Петрова е известна с близките си отношения с Цветан Цветанов. Подобни подозрения той има и за останалите, които са участвали в подписването на споразумението.

По думите на лидера на БСП подозрения буди и прякото участие на главния секретар на МВР Калин Георгиев, зад когото по думите на Станишев, прозирала сянката на близкия до Цветанов шеф на ГДБОП Станимир Флоров.

Срам ме е, че се налага на избори у нас да има разширена мисия на ОССЕ и ПАСЕ, заяви още Станишев. Той за пореден път не пропусна да лансира тезата си, че ГЕРБ са реализирали безпрецедентни измами на местните и президентски избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

461

Анонимен

преди 11 години

Сер-гей място то ти е във затвора начело с доган и костов

460

Анонимен

преди 11 години

Грамофонната плоча по фсички форуми: лоши комуникти, лоши руснаци, серГей, 16-та република,слюнки, клюки, липса на информация.От руснаците все има още нещо работещо и съществуващо, което са ни помогнали да направим в предишни години.От братята американци имаме ТЕЦ, производител на "най-евтин" ток при договорена 17% печалба и един крадлив Иван Костов.Трябва да си сляп и ***, да крещиш глупости и да повтаряш едно и също.

459

Анонимен

преди 11 години

ti normalen li si be grop vinagi sa bili partiika na intrigite na populizma.Ivarha na naglostta e ,4e se pravqt na opoziciq na sobstvenoto si upravleni nagli individi,sasipaha jivoteca na horata

fallback