Деяна Костадинова Снимка: БТА
fallback

Първото нещо, което ще направя, е да преразгледам бюджета, за да видя как могат да бъдат подкрепени най-уязвимите групи от обществото, хората, които излязоха да протестират. Това заяви днес новият социален министър Деяна Костадинова на церемонията по встъпването в длъжност.

Тя прие поста от досегашния министър на труда от правителството на ГЕРБ Тотю Младенов. „Ще започнем с най-уязвимите групи, тези, които не са в състояние да си платят дори енергийните разходи. При допълнителни възможности ще подкрепим и по-широк кръг от групи", обясни Костадинова.

Тя допълни, че си дава срок от една седмица, за да бъдат представени конкретни мерки, които да бъдат реализирани.

Костадинова, която ще бъде и вицепремиер в служебния кабинет, заяви, че ще продължат социалните плащания в законоустановения срок, както и ще бъдат увеличени пенсиите от 1 април тази година. 

Тотю Младенов направи кратък отчет за дейността на министерството от юли 2009 г. досега.

Той заяви, че в условия на тежка икономическа криза в цяла Европа българското правителство е положило максимални усилия, особено със започналата пенсионна реформа, без да допусне увеличаване на дефицита в Националния осигурителен институт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

глог

преди 11 години

До Ужас ! 38Защо едва сега ще разглежда бюджета?! Нали до момента на назначаването си не на министър, а на заместник премиер-министърски пост е БИЛА СЪВЕТНИК НА ПРЕЗИДЕНТА ПО СОЦИАЛНИТЕ ВЪПРОСИ!!! E, какво го е съветвала? kaтo едва сега ще се запознава? Боже, Боже, аз ли те криво молих, ти ле ме криво разбра! От трън та на глог. Как само гледа-а-а ... а как ли мисли, нали очите са израз на мисълта. Дали си знае името? Или сега ще го разглежда.

106

tanja

преди 11 години

след като хвърлих един поглед във форума,контсатирах,че нормалните граждани са още на работа/с малки изключения/,а във форума се трудят неуморно червените тролчета.стигах до извода,че при такава масирана критика в стил"дърта махленска клюкарка"избора на служебно правителство е точен.Луд умора няма, само се поти :-).

105

Simo

преди 11 години

Поредната комунистическа демагогия. Ще подмомага най-уязвимите. Най-уязвимите другарко са тези, които с труда си носят на гърба си *** и тунеядците на обществото, които нямат ден трудов стаж, не плащат данъци, сметки и осигуровки. Май достойно тия ще продължат делото на гербавото милиционерско управление.

fallback