Яне Янев Снимка: БТА

Огнян Донев е излязъл вчера около 11.47 часа от президентския кабинет, след едночасова среща, съобщи в парламента лидерът на РЗС Яне Янев. Той поиска да знае защо държавният глава Росен Плевнелиев се е срещал с „олигарха“ в навечерието на формиране на служебен кабинет.

Защо президентът не оповестява срещите си с българските олигарси, риторично попита лидерът на РЗС. Той настоя Плевнелиев или неговата канцелария да оповестят с кои олигарси и за какво контактува държавният глава. Янев заплаши, че в противен случай РЗС ще го направи.

Запазваме си правото чрез българските медии да информираме обществото какви процеси текат на жълтите павета в хладните кабинети на властта, драматично заяви партийният лидер.  Той обаче категорично отказа да коментира в подробности темата и отказа да отговаря на въпроси. По негови думи допълнителна информация можел да представи в следващи брифинги.

Още по темата
Аз искам в българските политици да са искрени и честни, както заяви Плевнелиев в своето обръщение. РЗС винаги е била извънсистемна партия, казваме това което мислим, обясни още политическата си позиция Янев. 

Лидерът на РЗС попита още дали президентът, който в речта си днес пред НС се обяви против задкулисието, също не извършва задкулисни договорки.

Но вие също трябва да кажете дали не осъществявате задкулисие, за което - ако хората научат, трудно загражденията около Президентството ще ги спрат, предупреди Янев.

В това обръщение нямаше така очакваната доза държавност, разкритикува още той словото на президента. По негови думи не са се чули конкретни реформи и мерки за изход от кризата. Според Янев авторите на това обръщение са същите, които са правили и новогодишната реч на Плевнелиев.

Оставаше само на фон зад гърба му да се види екзотика от ирландски пасища, заяви Янев, като по този начин припомни гафа с новогодишната реч, при която докато Плевнелиев говореше за българската природа, на заден фон се показа снимка на планина в Колорадо.

Янев за пореден път лансира тезата си, че трябва да има промяна на Конституцията, защото в момента тя не позволява да се постигне справедливост.

Аз съм изумен от твърденията, че не може да има хор от солисти. А може ли да има пастир без стадо, заяви още лидерът на РЗС, като намекна, че президентът не се радва на обществена подкрепа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase