Ангел Найденов. Снимка: БСП
fallback

Консултативният съвет по национална сигурност  е употребен, за да се изкаже това становище за Хизбула, без да има достатъчно доказателства и без да е приключило разследването.

Това заяви червеният депутат Ангел Найденов в декларация от парламентарната трибуна.

За пореден ден левицата изказа своето възмущение от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов след заседанието на КСНС във вторник. Тогава МВР шефът обясни, че може да се направи ”обосновано предположение”, че военното крило на Хизбула стои зад атентата в Бургас.

Според Найденов КСНС е създал международна новина, която обаче е била предсказана и очаквана.

Найденов отново върна темата и на факта, че нито една политическа сила освен управляващите не е подкрепила посочването на Хизбула за отговорна за атентата.

Непостигането на съгласие не е изненада. Но когато от едната страна са само управляващите, а срещу тях са всички останали, има нещо смущаващо, категоричен бе Найденов.

Oще по темата
Той за пореден път намекна, че зад това решение стои външен натиск. Каква е цената за това решение и отчита ли правителството рисковете за българските граждани, попита риторично Найденов.

"Да, ние сме част от антитерористичната коалиция, не трябва да се страхуваме да посочим виновните за ужасното нападение срещу невинни граждани на летището в Бургас", каза Найденов. Според него обаче всичко това не бива да е плод на политическа псевдокоректност и първосигнално послушание. 

Найденов отново обвини правителството в неуважение към парламента, а оттам и към българските граждани. Той припомни, че премиерът Бойко Борисов не дойде в парламента да информира народните представители за позицията на правителството на заседанието на Съвета на ЕС в Брюксел по многогодишната финансова рамка.

"Свеждането на народното представителство до безлична маса от хора - механично гласуващи, е обезличаване на ценности, на вековни традиции и принципи. Резултатът ще се види на изборите и той няма да е в полза на днес управляващите", каза Найденов. 

В декларацията си депутатът припомни и скандала с досието на премиера Бойко Борисов, кръстено „Буда“.

Найденов перифразира думите на Цветанов и обясни, че може да се направи ”обосновани предположения” за зависимостта на българския премиер от определени кръгове.

Коалиция за България ще предложи да бъде създадена анкетна парламентарна комисия "за проучване на историята с агента Буда".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

ИВАН

преди 11 години

СТИГА СТЕ ПЛЮЛИ ПО БСП, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ В КАКЪВ ХАУС НИ ДОКАРА ДЪРЖАВАТА БОЙКО БОРИСОВ, ЗАЩО ГО ЗАЩИТАВАТЕ, СЛЕЗТЕ МАЛКО ПО НАДОЛУ И ВИЖТЕ КАК ЖИВЕЯТ ХОРАТА В МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ И СЕЛА, МИЗЕРСТВАТ ,ЕДВА ОЦЕЛЯВАТ, СЛАГАТ СИ КРАЯ НА ЖИВОТА И ТО МЛАДИ ХОРА, ЗАЩО ТОЙ НЕ ПОМИСЛИ ЗА ТЯХ, ЗА БЕЗРАБОТИЦАТА, ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ НАШИТЕ РОДИТЕЛИ, ЗА ДОХОДИТЕ НИ, НЕМОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ С 240 ЛЕВА, С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМ ИЗБОРИТЕ И ЩЕ ГЛАСУВАМ ПРОТИВ ГЕРБ, НЕ МИ ТРЯБВАТ ТАКИВА НЕКАДЪРНИЦИ, ПО СТО ПЪТИ СЕ СМЕНИХА!!!

115

Гаварит Масква

преди 11 години

От болната глава на здравата, типично по комунистически!

114

Моника Станишева

преди 11 години

Когато имахме два мандата президент с доказана доносническа дейност - агент Гоце, нямаше проблем.Сега когато имаме премиер с недоказана агентурна дейнос е проблем - така лиЧервени пачаври - на цяла България акитата не могад да ви запълнят устите.

fallback