Премиерът Бойко Борисов. Снимка: БТА-архив

Атаката срещу премиера Бойко Борисов идва от „петата колона на Русия в България” – БКП сега БСП, смята бившият шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев.

"Кой е флагманът на тази атака – Румен Петков", коментира Андреев пред bTV.

Според него червената партия атакува Борисов чрез делото „Буда” заради отказа му за строителството на АЕЦ „Белене” и с цел да се фрагментира дясното пространство.

Още по темата
Според Андреев документите за „Буда” са „щипнати” от МВР. Трябва да се разследва кога са изнесени от МВР, къде са съхранявани папките. „Защото това е опит да бъде компроментирана една политика в България от определени среди”, посочи той.

Проблемът на Борисов е, че сутрин казва едно, на обед - друго, вечер – трето, заяви ексшефът на контраразузнаването Атанас Атанасов.

Атанасов отхвърли тезата на премиера, че му е било предложено сътрудничество като агент заради охраната на Симеон Сакскобургготски и на Тодор Живков.

„Какъв Сакскобургготски декември `96 година? Абсолютно безспорно е, че при първото идване на Сакскобургготски през 1996 г. в България той е охраняван от фирмата на Румен Ралчев. По същото време Тодор Живков е на смъртно легло в правителствена болница”, заяви Атанасов и добави, че в документите „Буда” няма нито един факт, който да намеква, че твърденията на Борисов и на вербовчика му са верни.

Според Атанас Атанасов с обясненията си Борисов се е омотал и е влязъл в един омагьосан кръг като пиле в калчища, а говоренето му по темата показва последните му издихания във властта.

По думите му отговори по темата дължат предишната шефка на Комисията по сигурността на информацията Цвета Маркова и вътрешният министър в кабинета на НДСВ Георги Петканов, защото „се предлага човек на най-високата длъжност в МВР и те не проверяват какво има за него в отчета”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase