Цветан Цветанов Снимка: БТА
fallback

Публикациите за досието „Буда“ са начин определени сили в държавата да реализират сценариите си преди изборите. Това заяви днес вътрешният министър Цветан Цветанов в село Бисер.

„Публикациите, според които премиерът Бойко Борисов е трябвало да бъде вербуван като информатор на някогашната Централна служба за борба с организираната престъпност  - ЦСБОП с псевдонима "Буда", са сценарии, които определени сили в държавата реализират преди изборите“, коментира Цветанов.

Oще по темата
"Една малка част от това, което беше писано в интернет пространството, сме го чели през 2005 година, когато Бойко Борисов беше кандидат за кмет на София.  Тогава преди втория тур на изборите почти всички, които ползваха интерент, на своите имейл адреси получиха подобна информация. През 2009 година отново това беше актуална тема, 2011 г. преди президентските и местните избори също", изброи Цветанов.

Според вътрешния министър няма нищо притеснително в тиражираната информация.

"Премиерът е този, с чоето име се спекулира и само той може да поиска евентуалното изнасяне на тази информация публично, защото грифът на класифицираната информация е изтекъл", коментира още вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

291

666! СУПЕР...

преди 11 години

.....БОЖЕ БУДА КЪФ ИУРОДЪ...!

290

истината

преди 11 години

Преди дни сайтът Wikileaks съобщи, че през 1996 г. е имало предложение премиерът Борисов да бъде вербуван като агент "Буда". Бе показан и документ с предложение на Младен Георгиев, който в момента оглавява инспектората на ДАНС.Този документ е безперспективен, Борисов дори не е знаел, че съществува. Листът не носи никакви последици и няма никакви движения по него, бе категоричен Радев.Според него, за да те предложат за информатор, не е задължително самият човек да знае за това

289

АНТИ ГРОБ

преди 11 години

ЕЙ НЯМА ДА ПРИКАЗВАТЕ ТАКИВА ЛОШОТИИ ЗА ПРЕМИЕРА СЛЪНЦЕ - *** !!!КАКВИ СА ТЕЗИ БУДА - ШИВА И НЕ ЗНАМ КАКВИ СИ, Я ПО-КРОТКО, ЧЕ ЩЕ ВИ ПРАТЯ чичо ЦВЪЦКО И ЧЕТИРИДЕСЕТТЕ ПОЛИЦАЙ И ЩЕ СТАНЕ КАТО В МИРОВЯНЕ !!!АМА, ЧЕ НЕВЪЗПИТАНИ ГОИ, ЕЛЕКТОРАТЧЕТА !

fallback