СДС възражда в. "Демокрация". Снимка: БТА

Половин година преди изборите СДС възражда вестник "Демокрация", съобщи лидерът на синята партия Емил Кабаиванов.

Той ще бъде седмичник от 24 страници. Първият брой ще излезе на 24 януари. Главен редактор на „Демокрация” ще бъде един от основателите на СДС и бивш председател на Народното събрание Александър Йорданов.

Вестникът ще бъде десен седмичник и всеки четвъртък ще се появява на пазара. Той ще има кореспондентска мрежа в големите градове на страната.

Александър Йорданов посочи, че се възражда една легенда.

"Демокрация" ще е национален седмичник за политика, общество и култура. На неговите страници ще се прокламира новата кауза на синята партия - българите да живеят достойно, сигурно и с европейски доходи. Ще следим какво става в Европа и най-вече в района на Балканите и бившите социалистически страни, заяви той.

Централна тема в първия брой на „Демокрация” ще бъде референдумът за АЕЦ „Белене”, който според СДС представлява поредния политически театър, а не възможност за израз на свободна воля и информиран избор. Сред другите теми ще е изборът на български патриарх.

Още по темата
Лидерът на СДС Емил Кабаиванов посочи, че е удовлетворен от решението на етичната
комисия за прокурор Галя Гугушева. Той обясни, че продължават да имат доверие на Гугушева. Синият лидер обаче обяви, че партията му няма да издига нова кандидатура за конституционен съдия, докато не се променят правилата за номиниране.

Кабаиванов посочи, че следващата седмица ще направят свои предложения за правила.
Депутатът Валентин Николов, който е един от вносителите на кандидатурата на Гугушева, посочи, че Галя Гушева е оклеветена и омаскарена от няколко политици, които са искали тази кандидатура да не успее.

На вчерашното си заседание Етичната комисия на Висшия съдебен съвет взе решение, че не са намерени доказателства за започване на дисциплинарно производство срещу Галя Гугушева и че няма нарушаване на морално етичните норми.

Очакват се резултатите от проверките на Националната агенция по приходите, инспектората на ВКП и централната комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase