Тотю Младенов. Снимка: БТА
fallback

Както в България, така и в цяла Европа големият резерв на пазара на труда са жените. Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов на среща-дискусия в троянскотосело Чифлик. На нея
присъстваха и министърът на образованието и науката Сергей Игнатов, на здравеопазването Десислава Атанасова и председателятна Народната събрание Цецка Цачева, пише БТА.

По думите на Младенов в страната има голяма нужда от висококвалифицирани кадри в различни области. В тази връзка са създадени Центровете за обучение и квалификация, използват и средства по ОП "Човешки ресурси" за допълнителна квалификация и преквалификация на кадрите. Според министъра изключително важни са стажовете за младите хора в предприятията с наставници, които са прикрепени към тях, за да си намерят работа и да придобият квалификация на място в предприятието.

Друга мярка на министерството са трудовите борси в страните, където има компактна българска маса от работници и най-вече студенти. Такива борси са организирани в Германия, Испания, Португалия, Великобритания. На тях присъстват и български компании, които предлагат добри позиции в страната ни.

По думите на Тотю Младенов в България има нужда от технически специалисти - шлосери, заварчици, монтьори, монтажници.

През 2013 г. задача номер едно не само на министерството, но и на цялото правителство ще е пазарът на труда, заяви социалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

РУМЕН221

преди 11 години

ТОТЬО,ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО Е ДА СИ ХОДИШ НА СЕЛО...ИСКАШ И БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКА ДА РАБОТЯТ ТЕЖЪК ФИЗИЧЕСКИ ТРУД, ВМЕСТО ДА СИ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА..."...По думите на Тотю Младенов в България има нужда от технически специалисти - шлосери, заварчици, монтьори, монтажници..."А ХРАНТУТИШ 200 000 *** - ЗДРАВИ КАТО БИКОВЕ...Затова ли мамиш българските майки с ЛЪЖИ, ЛЪЖИ, и манипулации за наивници поддържащи ГЕРБ..., ЗА ДА РОБУВАТ НА ХРАНТУТНИЦИТЕ- Майчинските били помощи - ЛЪЖА, те са взаимноосигуряване по цели 36+40 = 76 години м/у работещите и мъже и жени...- Майчинските "стрували" на министерството - ЛЪЖА, те са взаимоосигуряване- Майчинските са 240лв., защото "приходите са равни на разходите" - ЛЪЖА защо тогава са "твърда" сума... от години, а заетостта постоянно се променя...- Смесва "майчински"(400 мил), с "детски" (500 мил) - МАНИПУЛАЦИЯ, защото 400 мил. не се плащат от бюджета...- За деца и майки - 900 млн лева, а другите 50% за други социални политики МАНИПУЛАЦИЯ тези пари се дават на неработещите *** и нямат нищо общо със социална политика!!!ГЕРБАДЖИЙСКИ ЛЪЖЦИ!!!

71

Анонимен

преди 11 години

тия гербери са идиотиами тия дето ги търпят какви са

70

Анонимен

преди 11 години

Тоя трае,трае и току хвърли някоя лай*яна бомба с поредната глупост,която допълва аромата на кучкарника,алкохола и тютюна и кожените спортни ръкавици.Така миризмата става плътна и характерна,но време е да проветрим.

fallback