Снимка: БТА-архив
fallback

Министрите да носят документи с данни в предаванията, в които участват, нарежда премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда.

При обсъждането на Годишния доклад за състоянието и развитието на земеделието за 2012 година, ресорният министър Мирослав Найденов представя „няколко цифри“ в отговор на „постоянните атаки на опозицията“, става ясно от публикуваната стенограма.

„Това им е работата. Ние отговаряме пред народа, а не пред тях“, веднага реагира Борисов.

И допълва:  „Разкрих ви тактиката, която вече прилагат – говорят лъжи, водейки се от поговорката „Една лъжа, повторена сто пъти, става истина”. Лъжат, лъжат, лъжат и понеже са много – защото са малки, но много, и се чува от пет-шест места едно и също. Никой не иска да вникне в цифрите.“

Борисов дава пример как да се действа в този случай.

„Видяхте в неделя това, което направих. Отивате, подписвате ги тези документи, тези данни и ги оставяте, примерно, в предаването, в което участвате, което и да е то, и казвате – ето, когато дойдат колегите от опозицията, нека си донесат своите данни, ние сме готови веднага да дойдем да си ги защитим. Това е положението. Защото Станишев какво казва – изядоха 5 милиарда от държавния резерв. Хубаво, но на публичната страница на БНБ, като погледнеш се вижда колко пари има в резерва. Само че колко хора ще си направят труда да видят дали е казал истина или не. Затова като отидете там, както Дянков направи - носиш документите, извлеченията – заповядайте, пожелаваш им лек ден“, обяснява премиерът.

България е с най-ниските цени на хранителни продукти във всички страни от Европейския съюз според статистика на Евростат, цитирана от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

„Това е, защото разбихме монополите, които монополи те изграждаха през годините“,  уточнява премиерът Бойко Борисов и пита: „Защо като им казах да посочат кои са монополите в горивата, никой не иска да ги каже на глас?“

Найденов съобщава, че общата стойност на брутната продукция в отрасъл „Селско стопанство” за 2011 г. нараства с 15% спрямо 2010 г., а през 2011 г. положителното търговско салдо в аграрната търговия на страната бележи ръст с 52,2% и надхвърля 1,4 милиарда щатски долара.

По думите му това е най-високата стойност „от златните 80 години на миналия век“.

Тоест, ние сме минали и това нещо. Като директни плащания са изплатени 996,3 милиона лева, а по Програмата за развитие на селските райони – допълнително 503 милиона лева и като прибавим към тях над 50 милиона като държавни помощи и пазарна подкрепа, надхвърляме 1,5 милиарда лева, изплатени през 2011 г. С тези данни отговарям и на упреците на опозицията, че този сектор не върви, добавя Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

526

И лъже, лъже, лъже

преди 11 години

Бах тия монополи разбити, изядоха ти главата та и кръвно вдигна...

525

Тошо

преди 11 години

По Голям лъжец,Баце от теб в цяла Българя няма,сори;)

524

Чикибойко Подрисов

преди 11 години

Станишев е виновен и за това че на мен ми се огъват презервативите!И Костов!

fallback