Борисов бил много уморен в Осло. Снимка: Reuters
fallback

Вътрешният министър Цветан Цветанов по никакъв начин не е искал да засегне президента Росен Плевнелиев с изказването си, че държавният глава има само протоколни функции.

„Просто, когато се дават оценки непрекъснато, някой път човек се изнервя и може да каже нещо... Аз неслучайно вчера и с Росен се видях, с президента Плевнелиев, и това е – никакво напрежение и нещата действително се приемат такива, каквито са, нормално", коментира Борисов.

По думите му изказването на вицепремиера в началото малко е засегнало президентската институция, но после Цветанов се „поправил“.

"Случва се. Хората са много уморени. Знаете колко операции направиха само за няколко дни – фабриката за цигари, и какво ли не още. Възможно е, когато понасяме цялата политическа отговорност в най-голямата криза, някой път отстрани да се получи изказване, което да засегне някой", оправда го още премиерът.

Според него вътрешният министър се справя прекрасно с работата си. Така Борисов отговори на въпрос защо Цветанов се държи като премиер на България след завръщането си от САЩ.

Oще по темата
10 дек 2012 16:47
391
„Защо да не стане премиер? Шегувам се с вас. Това е една коледна, новогодишна шега", заяви премиерът и няколко пъти подчерта, че не говори сериозно.

Освен Цветан Цветанов Борисов призна, че е и той е много уморен. Така премиерът обясни сладката си дрямка, уловена от камерите на официалната церемония в Осло, на която Европейският съюз получи официално Нобеловата награда за мир.

„Аз работя много и се уморявам много. Пътят до Осло е три часа и половина. И три часа и половина обратно – 7 часа. Още по 20 часа съм летял с гражданските полети до САЩ и обратно. Всеки, който е пътувал за 3 дни до Америка и обратно, знае какво му се случва с биоритмите“, каза Борисов.

Премиерът отново заяви, че е за пълната забрана за тютюнопушенето, но депутатите от ГЕРБ били разколебани. Просто браншът много ги притискал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

348

Анонимен

преди 11 години

Герберасти гадни, дори когато спи и излага България пред цял свят, на мутрафона Станишев му е виновен....

347

666! СУПЕР...

преди 11 години

404...EROR PAGE...ФУ ФУ...!...ФИФИ АД НЕ СИ ДАСКАЛИЦА НЕКОЯ ПИЯНА...?

346

666! СУПЕР...

преди 11 години

...ПРЪВИ РЕД ТРЕТИО ОТ ЛЕВО НА ДЕСНО...ПИШЕШ ЕСЕМЕСИ А...?

fallback