Министерството на културата опроверга твърдението, че Вежди Рашидов е разследван за конфликт на интереси. Снимка: БТА

Не е установен конфликт на интереси по отношение на министъра на културата Вежди Рашидов.

С това съобщение Министерството на културата опроверга информация, публикувана във в. „Стандарт“ от 10 декември.

Още по темата

В статията пише, че бивши и настоящи министри са разследвани за конлфикт на интереси. Сред посочените е и Вежди Рашидов, срещу когото имало жалби заради обществени поръчки.

От министерството заявяват, че подобно твърдение „категорично не отговаря на истината“. Оттам също така заявяват, че истината може лесно да се установи от авторите на материала, ако същите влязат в сайта на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Там е публикувано Решение № 23 от 15 декември 2011 година, в което се казва следното: „Комисията не установява конфликт на интереси по отношение на Вежди Рашидов в качеството му на министър на културата за това, че съвместява едновременно качеството на „възложител” на подобект „Античен културно-комуникационен комплекс Сердика”, и качеството на административен орган, съгласуващ инвестиционните намерения и осъществяващ контрол върху изпълнението”, посочват от ведомството.

Според статията другите разследвани са бившият екоминистър Нона Караджова, бившият шеф на енергетиката Трайчо Трайков и настоящият министър на образованието Сергей Игнатов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase