Снимка: Impact Press Group - архив

Членовете на ГЕРБ в Комисията по здравеопазване в парламента няма да подкрепят отмяната на забраната за тютюнопушене, смята председателят на комисията д-р Даниела Дариткова. Тя коментира темата в Пловдив, където присъства на церемонията по дипломиране на студенти от Медицинския университет.

На заседание на комисията следващата седмица ще бъде разгледан законопроект, който връща стария режим за пушене на закрито. Дариткова уточни, че едно от предложенията е дори връщане на тютюнопушенето на работните места.

Тя заяви, че идеята на забраната е да намали пушенето сред младите, както и вредата върху непушачите, но е необходимо време за възприемане на европейската норма.

Още по темата

По думите й няма конкретни данни, че за трите месеца на действие на този закон има сериозна стагнация на ресторантьорския сектор. Според нея здравните аргументи са по-важни от тези, свързани с бизнеса.
 
Даниела Дариткова посочи, че бюджетът на НЗОК тази година е по-голям с около 76 млн. лева и това ще позволи „по-спокойно да се реализират дейностите във всичките нива на медицинското обслужване".

Тя призова лекарите, които заплашват, че няма да подпишат Националния рамков договор, да проявят разум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase