Бойко Борисов. Снимка: БТА
fallback

Ако СДС могат да решат вътрешните си проблеми и да издигнат кандидатура за КС, ГЕРБ ще ги подкрепи, съобщи премиерът Бойко Борисов. Министър-председател уточни, че не е разговарял с лидера на СДС Емил Кабаиванов кой да бъде техния кандидат.

В петък експрезидентът Петър Стоянов отказа номинацията за член на Конституционния съд, след като част от депутатите на СДС отказаха да застанат зад него. Стоянов посочи като причина за решението си международните си ангажименти.

Oще по темата

Целият скандал породи голямо напрежение в традиционната десница, а Кабаиванов не изключи да се стигне до изключване на депутати от СДС. В интервю за БНТ синият лидер обясни, че партията има достатъчно капацитет, за да издигне друг кандидат.

Днес Борисов определи народният представител от ДСБ Екатерина Михайлова като прекрасен кандидат за КС. Тя беше предложена още при първия избор за членове на Конституционния съд от квотата на парламента, но не беше одобрена. Премиерът допълни, обаче, че не желае да се меси в решенията на традиционната десница.

До нова процедура се стигна, след като президентът Росен Плевнелиев бламира клетвата на Венета Марковска заради съмнения около репутацията й.

Борисов коментира и темата за избора на нов главен прокурор. Още при започването на процедурата по избор на нов обвинител №1 се появиха спекулации, че решението на Висшия съдебен съвет е предопределено. В битката влизат шефът на Апелативната спецпрокуратура Борислав Сарафов и зам.-главният прокурор Галина Тонева и окръжния прокурор на Сотир Цацаров.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че и тримата кандидати за главен прокурор имат изключителни биографии. Той допълни, че ” когото и да изберат от тях, ще бъде добър главен прокурор”.

Министър-председателят коментира и темата с еврофондовете за новия програмен период. Преговорите в Брюксел не завършиха положително за България и това стана повод лидера на БСП Сергей Станишев да обвини Борисов, че на защитава интересите на страната ни.

Министър-председателят заяви днес, че Станишев не знае как се защитава национален интерес и отново повдигна въпроса около спрените еврофондове по време на правителството на тройната коалиция.

По негово време бяха спрени всички пари от еврофондовете, изрази тезата си за пореден път Борисов. Той категорично отхвърли и тезата на опозицията, че че страната ни не е обедняла през последните 3 години.

В типичния си стил Борисов заяви, че България е обедняла през десетилетията, когато БСП е била на власт.

Той допълни, че за съжаление управлението на ГЕРБ е съвпаднало с най-тежката икономическа криза в света. По думите му следващият евробюджет ще е първият, в който ще се говори за съкращаване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

216

КВЕСТОР

преди 11 години

НОМИНАЦИЯТА НА ПЕТЪР СТОЯНОВ БЕШЕ МОРАЛЕН ИЗПИТ твърди новоизляпения от нищото председател селски кмет Емил Кабаиванов . МОРАЛЕН ИЗПИТ ЗА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ1.въпрос. Е ЛИ П.СТОЯНОВ ПОСРЕДСТВЕННО БРАКОРАЗВОДНО АДВОКАТЧЕ С 15 г.СТАЖ ОПИТ НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧЕН ЗА КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ Отговор ДА..........НЕ.............2.въпрос. Е ЛИ П.СТОЯНОВ ЧОВЕКА КОЙТО ПРЕДЛОЖИ ДА ЗАМЕНИМ КИРИЛИЦАТА С ЛАТИНИЦА Отговор ДА .......НЕ ...........3.въпрос. Е ЛИ П.СТОЯНОВ ЧОВЕКА КОЙТО ПОДАРИ НА ВИЗАНТИИЦИТЕ ИСТОРИЯ СЛАВЯНОБЪЛГАРСКАЯ БЕЗ НИКОЙ ДА МУ Я Е ПОИСКАЛ Отговор ДА...........НЕ.........4.въпрос Е ЛИ П.СТОЯНОВ ЧОВЕКА КОЙТО СЕ ИЗВИНИ НА ТУРЦИЯ, пардон ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ЗА ПОКРЪСТВАНЕТО ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ НИКОЙ ОТ ОСМАНСКАТА ТУРЦИЯ НЕ НИ СЕ Е ИЗВИНИЛ ЗА 500 г. КЛАНЕ И Е ........НЕ НА ВОЛЯ, пардон ПРИСЪСТВИЕ Отговор ДА..........НЕ.........5.въпрос. Е ЛИ П.СТОЯНОВ ЕВРЕИН ЧЛЕН НА СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ КАКВО ОБЩО ИМА С БЪЛГАРИЯ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ И КОЛКО ЩЕ РАБОТИ ЗА НЕЯ Отговор ДА.........НЕ........АКО ТОВА Е ИЗПИТА ЗА МОРАЛНОСТ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКАМ ДА ЗНАМ КАК ИЗГЛЕЖДАТ ИЗПИТИТЕ ЗА ЛОЯЛНОСТ КЪМ РОД И РОДИНА И ИЗПИТА ЗА ЧЕСТНОСТ И НЕПОДКУПНОСТ ИМАЙКИ В ПРЕДВИТ, ЧЕ ОЛИГАРХИЯТА СЕ БИЕ В ГЪРДИТЕ, ЧЕ ГИ Е ИЗДЪРЖАЛА ?!?!?!?!?!?БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И ДВОЙКАДЖИИТЕ НА ГОРНИТЕ ИЗПИТИ ОТ ОТЛИЧНИЦИТЕ !!!!!!!!!!!!

215

Анонимен

преди 11 години

Тиквич иска окончателно да разруши СДС.Изпълнява комунистко поръчение.

214

ПИТАЩ

преди 11 години

До 501ЗАЩО СЕГА НИКОЙ НЕ КОМЕНТИРА С КАКВА КОЛА - ПРИ ТОВА КУПЕНА СНАШИ ПАРИ И ЗА НАША СМЕТКА СЕ ВОЗИ ТОЗИ С ИЗВИНЕНИЕ .............ДА НЕ ГОВОРИМЕ, ЧЕ НЯМА ПРАВО ТОЙ ДА ШОФИРА ДЪРЖАВНИТЕ КОЛИ ДА НЕ ГОВОРИМЕ, ЧЕ РЕДОВНО ГИ УДРЯ И ТРОШИ-НАСКОРО ДАЖЕ СИ УДАРИ ПИЛОТКАТАА ГЛЕДАТЕ ПОПОВЕТЕ С КАКВИ КОЛИ СА-АМА НА ТЯХ СА ИМ ПОДАРЕНИ ОТ МИРЯНИ Е ТЕ ЗАТОВА СТЕ *** СЕЛЯНЧЕТА- МУТРАТА МОЖЕ ОТЧЕТО НЕТЪПОТО СИ ЕТЪПО

fallback