Петър Стоянов. Снимка: БТА
fallback

Бившият президент Петър Стоянов е отказал да бъде номиниран от ръководството на СДС за член на Конституционния съд. Това стана ясно от писмо, изпратено от Стоянов до централата на синята партия и прочетено в предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия от лидера на СДС Емил Кабаиванов.

„Независимо от усилията, които положих, се оказа невъзможно да прекратя международните си ангажименти, за да приема номинацията на СДС за конституционен съдия“, се посочва в писмото.

Днес изтичаше тридневният срок, който самият Стоянов поиска, за да даде отговор. До обсъждане на името му за член на Конституционния съд се стигна, след като премиерът Бойко Борисов предложи на синята партия да номинира свой кандидат и се ангажира ГЕРБ да го подкрепи, който и да е той.

Oще по темата

В същото време депутатите от СДС бламираха ръководството като отказаха да внесат кандидатурата на Стоянов, дори той да приеме. Запитан дали СДС ще издигне друг кандидат, Кабаиванов отговори увърдително.

"Имаме достатъчно добри юристи и експерти и съм убеден, че ще намерим в тази нова хипотеза друга достойна кандидатура и така ще покажем, че СДС поема отговорност в тежки за България моменти", каза той.

Според източници на Дарик от централата на СДС в личен разговор с председателя на политическата сила Стоянов е аргументирал своя отказ с омерзението си от отношението на СДС и ДСБ към евентуалното му кандидатиране за член на Конституционния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

158

666! СУПЕР...

преди 11 години

...КАТО АКУЛА Е...!

157

Анонимен

преди 11 години

Bravo na Pecata! Peca s otkaza si ti dokaza 4e makar i da si politi4eski p***ras 4e na Tikvata 4urkata nestaa. smueh- tikvata e ot jenski rod!

156

Спонги

преди 11 години

До БългаринНе само Виктор, а и масонството. След няколко совалки по телевизиите се подготви за синекурна длъжност, но не отчете, че доносниците в Парламента май не са в СК и няма кой да внесе предложението.

fallback