Цветан Цветанов. Снимка: архив, БТА
fallback

Венета Марковска е отложила полагането си на клетва и е сезирала прокуратурата, за да бъдат проверени сигналите за търговия с влияние и конфликт на интереси срещу нея, заяви пред БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

Вчера премиерът Бойко Борисов помоли Марковска да се оттегли заради създадения „огромен шум“ около нейната кандидатура.

„Оттук нататък всичко по случая Венета Марковска е въпрос на нейно лично решение“, заяви Цветан Цветанов и добави, че нито изпълнителната власт, нито оглавяваното от него министерство има отношение по въпроса. 

По думите му управляващите вероятно е нямало да изпаднат в ситуацията с Марковска, ако са предложили две кандидатури, а не една, но според него в този случай ГЕРБ са щели да получат упреци в политически пристрастия.

Цветанов потвърди, че в МВР има писмо от Марковска за разкриване на автора на сигнала срещу нея, по което се прави проверка.

Oще по темата
„Засега няма нещо, което да може да бъде обявено публично. Когато един човек има богат професионален стаж и в него няма нещо, което да е провокирало обществен или професионален дебат - Венета Марковска е зам.-председател на Върховния административен съд (ВАС), ако погледнем – обемът работа и компетентността й като зам.-председател на ВАС е много по-голяма и много повече вреди могат да настъпят след нейни решения от дейността й като зам.-председател на ВАС, отколкото като конституционен съдия, каза Цветанов.

По повод разследването на атентата на летището в Бургас от 18 юли МВР шефът съобщи, че никога не е поставян краен срок за неговото приключване.

„Имаме достатъчно информация, която ни дава основание да имаме предположения за извършителите на атентата в Бургас, но към момента нямаме безспорни доказателства, които публично да могат да бъдат оповестени“, заяви вътрешният министър.

Той подчерта, че обявяването на нещо конкретно, свързано с терористичния акт, трябва да е на база на безспорни доказателства.

Министърът на вътрешните работи подчерта, че по разкриването на извършителите на терористичния акт МВР работи изключително интензивно с евроатлантическите партньори, в началото на разследването са били много важни експертизите на специалисти от Интерпол и Европол, които са ги насочили в правилната посока.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

129

Цецко Марковски

преди 11 години

Цветанов: Оставката на Марковска е нейна работа. Ама гласовете на депутатите от ГЕРБ, а всички от тази партия , както и незвисимите депутати гласуваха "за", беше пък ваша работа! Престанете да се извъртате, г-н зам.председател на ГЕРБ! Вие я чучнахте за конституционен съдия, а сега се опитвате да се измъквате!!!

128

tt

преди 11 години

Сега е време в което тук в България българските момчета и момичета с висше оброзование стоят без работа ,а държавата изобщо нехае за тях и не им позволява да се реализират.погледнете на саита на конкурси за мвр,как се допускат наши хора за длъжности с висше образование с по 3 точки от тест за интелигентност,а момчета с по 23 точки не се допускат без никакво обяснение.Кажете ми къде им е саита на тези господа за въпроси,и не ги ли е срам за тяхното безочие?Цветаноов..кажи.за пазарджик други.чакам

127

tomahawk

преди 11 години

..christos.blog.bg/politika/2012/11/12/i-po-sveta-znaiat-kakvo-stava-v-bylgariia.1019582

fallback