Мартин Димитров недоволен от ръководството на СДС. Снимка: архив, БТА

Работи се да няма СДС, за да се угоди на ГЕРБ и други партии. Това заяви Мартин Димитров, който избухна срещу лидера на сините Емил Кабаиванов по повод решения на Националния съвет на партията.

Вчера сините отхвърлиха създаването на „фракция в партията“ - съюза „Единство“ на Надежда Нейниски и Ваньо Шарков,  който имаше за цел да обедини СДС и ДСБ.

Тогава беше взето и политическото решение да бъдат оттеглени председателите на СДС на постоянни комисии в Народното събрание след приемането на държавния бюджет.

Още по темата
Мартин Димитров определи това като несериозно. Според него това би лишило СДС от възможност да прави политика. Той беше категоричен, че ни би участвал в такова решение.

„Ако искаме да намалим зависимостта на СДС от ГЕРБ, е по-логично председателят на партията Емил Кабаиванов, който е и кмет на Карлово и всяко негово решение зависи от мнозинството на ГЕРБ, да напусне и да остане само председател на партията. Как ще ме убедите, че той е независим, ако за всяко негово решение му трябва подкрепа на ГЕРБ? Ами този човек, ако не получава благословията на ГЕРБ, не може да управлява общината“, отсече Димитров.

Вчера бяха ликвидирани три съюза към СДС - Съюза на жените, Младежкия съюз и съюз "Единство", посочи Димитров. Той допълни, че е обезпокоен за курса, който новото ръководство е поело, ликвидирайки съюзи, градени повече от двадесет години.

„Явно се дърпат конците на тези хора и се върви към ликвидация. Имам чувството, че се работи да няма СДС, за да се угоди на ГЕРБ, Меглена Кунева”, отсече Димитров.

Те взеха да работят, ако щете, и за ДСБ, добави бившият лидер на сините. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase