Веселин Марешки. Снимка: архив, Булфото
fallback

РЗС и партията на Веселин Марешки "Либерален алианс" създадоха Коалиция за ред, законност и справедливост. Яне Янев и Веселин Марешки подписаха споразумение по време на конференция днес на двете партии в хотел "Шератон" в столицата.

Тази политическа коалиция не е такава, каквато сте виждали в България през последните над 20 години, каза Янев. Той посочи, че Веселин Марешки със своята бизнес дейност прави за страната това, което не успя държавата да направи за своите граждани.

Oще по темата

Сред амбициите на коалицията на парламентарните избори е да удвои гласовете, които е имала РЗС през 2009 г., посочи Янев и добави, че партията поне в 50 процента от многомандатните избирателни райони ще победи БСП. Сред моите приоритети е Кунева да не подмени вота на българските граждани, каза той.

Сред приоритетите на РЗС са нова българска конституция и декриминализация на държавата. Янев поиска "да види министри в българските затвори". По думите му РЗС има готови написани законопроекти за гарантиране на свободата на словото, за синдикатите, за ограничаване на бюрократичните спънки. До края на годината новата коалиция ще предложи цяла политическа платформа за управлението на държавата по сектори, със секторни политики и срокове, посочи Янев.

Коалицията за ред законност и справедливост излиза първа в страната, като залага имената на лидерите на двете партии, заключи Янев.

Марешки определи новата формация като десноцентристка, патриотична и социална коалиция. По думите му "Либерален алианс"има три основни приоритета - реформа в здравеопазването и осигурителната система и създаване на ясни, точни и лесни правила за разгръщане на малкия и средния бизнес. Той пое ангажимент минимум 50 процента от хората, които ще представляват коалицията на всички властови нива, да бъдат жени.

Марешки посочи, че правят коалиция с РЗС, защото партията на Янев никога не е участвала в управлението на държавата на никакво ниво и поради това не носи отговорност за състоянието й, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

188

Янчев

преди 11 години

Партия "Атака" също никога не е участвала в управлението на държавата на никакво ниво и поради това не носи отговорност за състоянието й . Марешки не прави коалиция и с нея, а само с Янев.

187

Радка Мирова

преди 11 години

Янегей продължава да ме кефи силно.До преди година обевяваше Марешки за мафиот контрабандист на фалшиви лекарства и по негов донос Цв.Цв. му прати баретите да му разбият офисите., а днес коалиция. Разбира се тогава това бе защото се кандидатира за кмет стещу нашия/на ГЕРБ,БСП и ДПС/човек във Варна. И за децата е ясна че Марешки и бил "помолен" да се коалира т.е. финансира Яне, както стана и президент на Локо Пловдив.Целта е да отнемат вниманието при копуването на гласове от ГЕРБ .

186

Венелин

преди 11 години

Янето беше върл противник на Бойко, пък след това му стана пръв крепител! Може ли човек да има доверие на педepacти?!

fallback