Катя Николова на борба с "изборната машина на ГЕРБ". Снимка: архив Булфото
fallback

Вълната срещу ГЕРБ започва да се надига, заяви  секретарят по изборната дейност на БСП Катя Николова. Повод за изказването й станаха частичните местни избори, който се проведоха вчера.

Досегашният кмет на Калофер Румен Стоянов, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, печели частичните местни избори за кмет на град с 88.27 % от гласовете. Кандидатът на БСП Огнемир Симов спечели частичните избори за кмет на село Хърлец, левицата спечели и вота в село Батак, а техен кандидат ще се бори на балотажа в село Доброплодно.

Според Николова на последните десет частични избора ГЕРБ не печели никъде, БСП има победа в три кметства и в едно отива на балотаж.

Oще по темата

Тя беше категорична, че въпреки “манипулациите, натиска, мачкането на хората, лъжите“, избирателите вече не вярват на ГЕРБ.

Основният извод от тези избори е, че вече страхът на хората до голяма степен е преодолян и те са готови да отстояват истинския си вот, обясни тя.

Николова коментира, че резултатите на местните избори на управляващите са най-доброто социологическо изследване и въпреки декларациите на ГЕРБ, че ще спечелят следващите парламентарни избори, в последните години те нямат спечелен кмет.

Николова обвини мнозинството в изборни манипулации. Според нея ГЕРБ са използвали мнозинството си в изборните комисии. Тя обясни, че практиката била да не се подписват протоколи, за да не се издават протоколи и броенето на бюлетини да се повтаря до “умопомрачаване“.

Николова даде като пример секция в село Хърлец, където когато ГЕРБ видели, че губят, отказали да съставят и да подпишат протокола.

Изборната машина на ГЕРБ засече, коментира и председателят на Младежкото обединение на БСП Явор Гечев. Според него това е "началото на края на управляващите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

404

samyil

преди 11 години

Nadqvam se GERB naistina da zagybqt izborite,4e napravo e,,,,,,,*** maikata na durjavata.Ama prost narod slaba durjava.

403

Анонимен

преди 11 години

До ГергьовденчеБаце, аз съм ПРОТИВНИК на всички партии и партийчета, които генерират престъпност. Такива са: ... ама ти *** ли си, че да не ги знаеш? Те са обществена тайна бе брато!На теб ако ти за сича пишморока, това си е твоя работа, аз не се интересувам от това. За мен е важно да не плащам данъци и да храня партийни перекендета. Които и да са те.

402

НН

преди 11 години

ГЕРБ са пътници към отвъдното!

fallback