Борисов и Павлова ще опровергават Станишев. Снимка: БТА
fallback

"В момента, в който се изкажат по някоя тема на министерствата – веднага след тях свиквате пресконференция и обяснявате, веднага!" Това нарежда премиерът Бойко Борисов на кабинета по време на редовното правителствено заседание в сряда.

Министър-председателят е бесен на лидера на БСП Сергей Станишев за думите му, че правителството е изгонило германския инвеститор за АЕЦ “Белене“ RWE.

Изказванията на Борисов идват по време на гласуване на точката за отпускане на 3,5 милиона лева за пътя Смолян-Девин-Кричим, част от който е пътният възел Цанков камък - любима тема на Борисов и пример за лошото строителство по време на тройната коалиция.

Oще по темата

Парите се отпускат, за да се въведе пътят в експлоатация. Той има акт 15, но при приемането му с Акт 16 и издаване на разрешение за ползване беше установено, че не може да бъде въведен в експлоатация, обяснява министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която внася точката.

Причината, че пътят не може да бъде вкаран в експлоатация, са недовършени дейности по самото изграждане на пътя, тъй като самото му проектиране и изграждане не е било съгласувано с Пътната агенция и съответно не отговаря на някои основни характеристики, допълва Павлова.

“Лили Павлова, още веднъж искам да отидеш в парламента и да им кажеш какво е направено за този път, какво е заварено, как, колко е опасно“, нарежда Борисов.

Премиерът съветва министъра да покаже и снимки “как се свличат скалите, защото откосите са ги направили по-вертикални, за да откраднат повече пари“.

Борисов недоволства още, че за изграждането на пътя е бил избран и най-грешният маршрут.

“И ние какво трябваше, да не го достроим?! И този язовир за милиард да стои неизползваем!?“, ядосва се още повече премиерът.

“Аз заведох там и журналисти“, допълва той. В сряда той беше възмутен “каква е тази медийна свобода“, при която журналистите оставяли Сергей Станишев да говори “по един час лъжи“. Борисов обясняваше как, ако той бил журналист, веднага би му пуснал запис на това какво е направило неговото правителство и колко много са направили ГЕРБ и сегашното правителство.

По думите на Борисов, ако “искаш да покажеш нещо, което е направено, проектирано, построено донякъде, на свръхнекомпетентност и опасно за човешкия живот, възможно най-скъпото, трябва да ги заведеш“ при Цанков камък.

От темата за пътя  Смолян-Девин-Кричим Борисов се прехвърля и на темата за магистрала “Люлин“, Дунав мост 2 и Водното огледало на Кърждали.

Министър-председателят се присеща и за продажбата на “Балкан“, където “единият продаде „Балкан” с доплащане от наша страна“. Под “единият“ Борисов най-вероятно има предвид лидерът на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Синята коалиция Иван Костов. Неговото правителство приватизира “Балкан“.

След като излива яда си по инфраструктурните проекти, Борисов започва да разяснява и икономиката.
“Не може с такива усилия ние да спасим държавата от фалит, от това, което заварихме, и сега да излязат и да викат – гледай ГЕРБ какво направиха, обеднели хората“, ядосва се премиерът.

Той обяснява, че в момента БНБ отчита рекордни спестявания на гражданите.

“За да спестяват хората нали отнякъде са дошли тези пари“, обяснява премиерът.

Борисов се гневи и на изказванията на опозицията, че правителството възнамерява да вдигне пенсиите предизборно.

“С последното си постановление на Министерския съвет вдигнаха пенсиите, преди да си отидат, което постановление ще ви помоля да ми го дадете и ще го цитирам дословно с дати…. Ние предизборно щели сме да вдигаме пенсиите….!?“, беснее премиерът.

По думите на Борисов Станишев си позволява да говори “с цялата си наглост безпардонно, разчитайки на моята интелигентност, доброта, възпитание, правдивост“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

231

Ей Наглеци

преди 11 години

Като гледам тук против ГЕРБ по няколко имена пишете-такива били,онакива били това направили,онова направили,ами то ако вземе да се изброяват Комунистическо Социалистическите *** и Простотиите им 30-ет Томник няма да стигне да се изброят имената им и да се опишат Золумите им.А малко трезво погледнете,и вземете да се спрете! Или вие сте си надрусани постояанно от КонунистическоСоциалистическите си Фантазии? Не осигорихе ли вече и 100-ното си коляно-*** Комунистически ненаситни !!!!

230

Бай ви Тоз

преди 11 години

"Станишев си позволява да говори с цялата си наглост безпардонно, разчитайки на моята интелигентност, доброта, възпитание, правдивост.Има ли една верна дума в това изказване на ББ...няма.БОРИСОВ ТИ СИ ТОЯ КОЙТО Е НИСКОИНТЕЛИГЕНТЕН,НАГЪЛ,НЕВЪЗПИТАН И ЛЪЖЛИВ.

229

Анонимен

преди 11 години

При тези непрекъснати гафове на ГЕРБ, министрите трябва да затворят министерствата и само пресконференции да дават!

fallback