Премиерът Борисов отвърна на атаките на социалистите. Снимка: БТА

МВФ дават препоръки за развитието на икономиката на България заради лъжите на БСП, стана ясно от изказването на премиера Бойко Борисов по време на днешното заседание на Министерския съвет.

По време на протоколните кадри на заседанието, за които се допускат само оператори, Борисов заръча на Симеон Дянков да разкаже какво казват от МВФ в доклада си, "докато снимат".

Дянков обяви, че е изключително доволен от препоръките, които отправя МВФ и от добрите отзиви за политиката, която води България. По думите на финансовия министър с констатациите си МВФ дефакто потвърждава, че ние ще успеем да изпълним бюджета си за 2012 година и че бюджетният ни дефицит ще спадне.

Според Дянков, за да се повиши растежът и заетостта, трябва да се правят още по-смели реформи и да продължи да се изгражда инфраструктура чрез усвояване на фондове.

Точно затова Борисов решава, че препоръките на МВФ идват като оборване на думите на лидера на БСП Сергей Станишев.

От изказването на премиера стана ясно още, че той е бесен от "лъжите" на социалистите.

"Нито ходя в сутрешни блокове, нито предавания. Цялото време да е за Станишев и Меглена Кунева, но те вече прекалиха“, ядоса се Борисов.

"Аз се надявах, като го изберат за президент на ПЕС, да започне да говори по-малко лъжи“, разгневи се министър-председателят на лидера на социалистите.

Ядът на премиера е предизвикан от изказванията на Станишев, че неприемането на страната ни в Шенген е най-големият провал на ГЕРБ.

Според Борисов лидерът на БСП откровено си противоречи, защото от една трибуна казва, че европейските социалисти са за приемането на страната ни в Шенген, защото е изпълнила всички критерии, а от друга казва, че ГЕРБ са се провалили в това си начинание.

"Той откровено си противоречи", добави Борисов.

Борисов е ядосан и на журналистите, защото не може да разбере „каква е тази свобода на медиите“. Премиерът не можел да си обясни как може журналистите да оставят Станишев един час да говори лъжи, без да го прекъснат.

Борисов се разгневи и на думите на червения лидер, който казва, че предишното правителство е построило магистрала Люлин и заяви, че правителството на БСП е построило 5 км от въпросната магистрала, а ГЕРБ са направили всичките проходи през планината и всичко останало.

„Аз ако съм журналист, ще пусна кадрите и ще кажа: Ето вижте какво сте направили вие и вижте какво е направил ГЕРБ и сегашното правителство“.

По думите на Борисов МВФ дава конкретни препоръки да се развива инфраструктурата, защото „ и децата знаят“, че това ще донесе развитие на икономиката, но „това на социалистите трябва да го обясняваме“.

Точно заради изказванията на левицата Борисов крои големи планове за изборите

„Затова толкова сме амбицирани да бием ПЕС на изборите догодина“, завърши Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase