Станишев бе избран за председател на ПЕС. Снимка: БТА
fallback

Стотици социалисти посрещнаха на летище София председателя на БСП Сергей Станишев, който вчера беше избран за президент на Партията на европейските социалисти на конгрес в Брюксел.

Станишев слезе от самолета, придружаван от майката на детето си Моника Йосифова и евродепутата Кристиан Вигенин.

Oще по темата

Събитието е голямо за нашата партия, защото българин оглавява семейството на европейските социалдемократи, което става все по-силно, коментира пред журналисти Сергей Станишев.

Посланието от конгреса на ПЕС е, че европейските социалисти се завръщат и в Европа идва лява вълна след изборите във Франция и в Словакия, отбеляза той.

Има нужда от промяна в Европа, защото тази политика, която се води от десницата навсякъде, където са на власт, убива европейската идея и "гази и мачка" хората, коментира Станишев.

Според него изборът му за президент на ПЕС е много силен знак и към България.

Знакът е много ясен - за България е добре социалистите да вземат властта в Европа и във всяка една страна, защото сме доказали, че когато имаме национална кауза и си вършим работата, тогава социалистите подкрепят България безусловно за разлика от десните, добави лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

528

ром и 16 авера

преди 11 години

Никога повече няма да гласуваме за БСП - лъжат повече от ***! Само Бойко!

527

Професионалист

преди 11 години

Не социалистите, а специалистите трябва да управляват!

526

2

преди 11 години

изкара пред хората и да ги покаже с пръст и да не им пуска аванта да крадът. Поне Бойко е не зависим като всички червени ***. Може всичко да говорят , ама оправи пътищата, ремонтира църквите и има хъс да го прави за хората. Даже и да предположа, че е взел чакълък за нещо, много е оставил да се види какво прави. Докато червените *** само крадяха с Доган. Бойко не му трябват пари той си има от едно време, иска да влезе в историята като примиер който показва как трябва да бъде всеки.

fallback