Корман Исмаилов и Касим Дал представиха политическия си проект. Снимка: БТА

Бившата дясна ръка на Ахмед Доган  - Касим Дал, и напусналият редиците на ДПС Корман Исмаилов обявиха официално създаването на нова политическа формация Народна партия „Свобода и достойнство“.

Новата партия, която се очаква да бъде учредена през декември,  ще бъде в център- център-дясно, а за лидер се предлага Корман Исмаилов.

 В рамките на три месеца трябва да бъде свикана и учредителна конференция, след която новата партия ще бъде факт. 

„След 22 години искаме да поставим ново начало на нова политическа сила с хора, които досега не са могли да бъдат избирани, а само са избирали, работили са като пчелички по места, добре познават проблемите на хората. След толкова дълъг преход ние имаме претенцията днес да поставим ново начало, вярваме в това, което правим, и съм убеден, че този път ще успеем“, заяви Касим Дал по време на представянето на проекта.

Още по темата
„Шепа хора опропастиха мечтите на целия българския народ, трябва ново, радикално начало, за да можем да променим това, което толкова години продължава като агония“, каза още той,

Дал припомни за „кървавото си писмо“ до структурите на ДПС, в което обвини Доган, че подменил каузата на партията с лични каузи за бързо материално обогатяване.

Дал обвини Сокола, че използва безскрупулно властта и хората като употребени салфетки. 

Дал заяви, че тогава е получил упреци защо не е направил веднага партия, но обясни, че се е нуждаел от опит.

„Ние и тогава, и днес, вярваме в това, което правим. За съжаление на целия българския народ, внушиха апатия, страх. Ние вече не търсим свобода и демокрация, а търсим препитание. Изгониха за тези 22 години младите хора. За да се правят радикални промени, трябва млади хора. Затова днес залагаме на младите хора, но не изключваме и нашия опит, заяви Касим Дал.

Искаме да върнем достойнството на българския народ, отбеляза бившата дясна ръка на Сокола.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase