Касим Дал беше дясната ръка на Доган, сега ще е негов опонент на изборите. Снимка: архив, Булфото

Партията, която ще правят напусналите партията на Ахмед Доган Касим Дал и Корман Исмаилов, няма да бъде дубликат на ДПС. Това каза пред БНР бившият лидер на младежкото ДПС Корман Исмаилов.

„Ще направим всичко възможно да излезем от този коловоз. В устава ще избегнем точно тези моменти, които доведоха до феодализация, до концентрация на силна власт и методи на тоталитарно управление. Това ще бъде платформа за участие на хора независимо от етническия и религиозния им произход. Нашата цел е да покрием цялата страна, като не допуснем да влезем в този коловоз, въпреки че най-силната ни подкрепа е от регионите, където ни познават добре с Касим Дал“, каза той.

Исмаилов е бивш лидер на младежкото ДПС, Дал пък е бивш зам.-председател на ДПС и се смяташе за дясната ръка на Доган.

„Действията и принципите, на които залагаме в бъдещите ни политически действия, са с добри средства да гоним добри и ясни цели“, допълни Исмаилов.

Планира се през септември да се свика инициативен комитет, който да обяви дата и мястото на учредителна конференция, на която да се приемат устава и програмите документи на партията. Там ще бъде избрано и ръководство и лидер на партията.

„Партията ще се финансира изцяло по начините описани в закона. Основно членски внос и се надяваме на добро представяне на следващите избори, за да можем да получаваме и държавна субсидия“, обясни Исмаилов.

Според него водената в момента от правителството икономическа политика е неадекватна за ситуацията, в която се намираме в момента.

В днешно време приоритетите са подменени, набляга се на инфраструктура, която е в тежест и на бюджета на данъкоплатците като цяло, въпреки че голяма част от средствата идват от еврофондовете, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase