Снимка: архив, Impact Press Group
fallback

Преди окончателното отпътуване на американския посланик Джеймс Уорлик от България президентът Росен Плевнелиев ще връчи на дипломата орден „Стара планина“ за изключително големите му заслуги за развитието на българо-американските отношения.

Указът за награждаването е подписан на 28 август и е обнародван в днешния брой на „Държавен вестник“.

Мандатът на Уорлик изтича на 14 септември, като след завръщането си в САЩ той поема длъжността старши дипломат в офиса на държавния секретар и ще отговаря за Афганистан и Пакистан.

Мястото му в България ще бъде заето от дипломата от кариерата посланик Марси Райс, която има 31-годишен опит в държави в Европа, Карибския басейн и Близкия изток.

Марси Райс е била съветник в посолството на САЩ в Лондон, заместник политически съветник в мисията на САЩ в Европейския съюз в Брюксел, както и в мисиите в Турция и Доминиканската република.

Още новини от България вижте в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

251

CHE

преди 11 години

До срам ЧЕ ТЕ ГО ДАДОХА НА ЕДИН ПОЛУ ТАТАРИН ПРАВЕЩ СЕ НА ТУРЧИН, ЛИДЕР НА ЕТНИЧЕСКА ПАРИЯ, ПОДПОЛКОВНИК ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ,ИЗМЕННИК ПРЕДАВАЩ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ НА ТУРЦИЯ - О ПОРДОН"ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ" ТА ДА НЕ ГО ДАДАТ НА ЕДИН ЕВРЕЙСКИ ***?? ВИЕ КЪДЕ ЖИВЕЕТЕ СКЪПИ, А .......................!!!

250

CHE

преди 11 години

До Анонимен СИМИТСКАТА ОТРОВА ВЕЧЕ Е ПРОНИКНАЛА ДЪЛБОКО В УПРАВЛЯВАЩАТА НИ ОЛИГАРХИЯ ПОЛОЖЕНИЕТО Е НЕСПАСЯЕМО.

249

Кочо

преди 11 години

Следващия в списъка за орден да е Азис.

fallback