Цветанов гледа към високите етажи. Снимка: архив Булфото

Малко хора от екипажа на кораба "Св. Николай" са знаели, че се превозват 3 тона кокаин, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Корабът беше заловен миналата седмица край бреговете на Испания. Екипажът беше задържан и в ареста попаднаха 21 българи.

По думите на Цветанов има безспорни доказателства, че част от моряците са знаели за наркотика и тези данни са обсъдени с испанските власти.

Още по темата

Вицепремиерът обясни, че за него е по-важно да се стигне до тези, които са наели екипажа, които са имали отношение към плавателния съд. Той смята, че е "крайно време да се стига до високо".

Полагаме максимални усилия - с обмяна на информация между българските и испанските служби, с колегите от Великобритания и Франция, за да можем действително да наредим целия пъзел и да  хванем най-високите нива по организацията на този огромен товар, каза Цветанов.

Той допълни още, че не изключва на определен етап да има и арестувани в България по случая, но едва когато има достатъчно доказателства да се издадат европейски заповеди за задържането им и предаването им в Испания, за да бъдат съдени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase