Димов с диплома през март, сега обяче я няма
fallback

Бившият депутат от ГЕРБ и настоящ кмет на Димитровград Иво Димов няма диплома за висше образование. Това показа приключилата предварителна проверка на Районна прокуратура – Димитровград.

Установено е, че на Иво Димов не е издавана диплома за завършено висше образование от ПУ "Паисий Хилендарски".

В хода на проверката в Община Димитровград и в личното трудово досие на кмета не са били открити документи, които да удостоверяват образователно-квалификационна степен, както и данни да са били представяни такива.

Oще по темата
Иво Димов обяснил пред разследващите, че към момента е студент и не притежава диплома за завършено висше образование, въпреки че през март я развяваше пред общинарите, след като шефът на Общинския съвет в града Стефан Димитров му я поиска, "за да знаят димитровградчани какви хора ги управляват".

Днес Димов се оправда, че длъжността кмет, която заема в момента и предишната му на народен представител били изборни и за заемането им не е имало изискване за висше образование.

При проверката все пак ставало ясно, че в анкетната карта от септември 2010 година в Народното събрание Иво Димов е заявил, че има висше образование, специалност маркетинг с образователно-квалификационна степен – бакалавър от ПУ "Паисий Хилендарски".

Към анкетната карта било приложено и незаверено копие на диплома за висше образование. Именно затова преписката е изпратена по компетентност на Софийска районна прокуратура, която ще поеме случая.

Скандалът с дипломата на Иво Димов се разрази обаче с пълна сила през април. Тогава депутатът от ГЕРБ Иван Петров прати SMS до премиера Бойко Борисов, в който натопи кмета на Димитровград Иво Димов, че е с фалшива диплома.

Месец по-късно Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика към Народното събрание стартира проверка за истинността на дипломата на бившия депутат и член на парламентарната комисия по образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

154

Анонимен

преди 11 години

Поредният лъжец от ГЕРБ - шайката! От Боката и Цеката, до последната в списъка мутра-управленец, все лъжци. Боко и Цеко са по едрите лъжи - за да съответстват на ранга им, другите пък редови, прости (в буквалния смисъл) Калинки се правят на Образовани! А по наглост вече всички са еднакво нагли - Тиквата е откопиран до най-дребни детайли от всички млади и стари недоразумения от шайката! Дано никога вече да не се оставим да ни излъжат, купят или подведат с дрънкането на тъпоумия!

153

байо от село

преди 11 години

РАБФАГ - ът му е майката.Там се ковът ръководни кадри. Какво е туй Университет ?Написано с болка и ирония....

152

Най-ДЕМОКРАТИЧНИ

преди 11 години

Герб доказват, че са най-демократичната партия. МАСОВА е практиката при тях, чрез измама да, да лапат.От това по-демократично - ряпа да яде.

fallback