Заплатите няма да намаляват. Снимка: архив Булфото

Зам.-министърът на финансите Владислав Горанов беше категоричен, че доходите на служителите в държавната администрация няма да намалеят след влизането в сила на новия Закон за държавния служител.

Той уточни, че това няма как да стане, защото разходите за заплати не са намалени. По думите на Горанов спад в доходите могат да имат само служителите, които са ”си клатили краката”, защото те няма да получат допълнителното възнаграждение, което се изчислява веднъж на три месеца на база добре свършени задължения.

Зам.-министърът беше категоричен, че оценяването на служителите ще бъде абсолютно обективно и промяната в начина на заплащане е положителна промяна.

От 1 юли заплатите на работещите в Агенцията за социално подпомагане ще се повишат с 20%, съобщи Владислав Горанов след редовното заседание на Министерския съвет. На него се е взело решение да увеличи с 4% разходите за персонал в Министерството на труда и социалната политика.

По думите на Горанов АСП е свършила много работа в началото на годната заради наводненията в село Бисер и земетресението, което разтърси Западна България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase