Мартин Димитров посочи Шарков за най-подходящ за лидер. Снимка: архив, Булфото

Ваньо Шарков е най-подходящ да стане лидер на СДС, заяви пред Нова телевизия бившият председател на синята партия Мартин Димитров.

Той подаде оставка, след като СДС отхвърли предложението партията да се яви заедно с ДСБ на следващите парламентарни избори.

Според Мартин Димитров Шарков има шанс да стане лидер на десните, ако министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов "започне да си гледа ГЕРБ и министерството".

На въпрос какво общо има Цветан Цветанов с вътрешните работи на СДС, бившият лидер на сините заяви, че "трябва да спрат външните намеси".

Още по темата

"ГЕРБ знаят, че до изборите ще бъдат силно омазани. Те разчитат да няма конкуренция, изборът да бъде ГЕРБ или БСП. Хората да си кажат: "Сега за комунистите няма да гласуваме. От зор-заман хайде за ГЕРБ. Затова се разваля Синята Коалиция", отсече Димитров. 

Според него, ако Ваньо Шарков бъде избран за лидер, той ще бъде обединяваща фигура.

"Притеснявам се, ако бъде сложен човек - обезличаваща фигура, който да води политика "да живее ГЕРБ", отсече бившият председател на сините.

Той прогнозира, че при подходящо развитие на ситуацията в СДС, сините имат шанс да бъдат трети на следващите парламентарни избори.

"Не трябва да допуснем СДС да си отиде, не трябва да бъде продадено, нито превзето", добави Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase