Уорлик просто насочвал обществото. Снимка: архив Булфото
fallback

Американският посланик Джеймс Уорлик категорично отхвърли информацията, че бил отзован от България заради нещо, което е направил.

Oще по темата

Става въпрос за стандартен процес за американските посланици, обясни Уорлик пред Нова телевизия.

Той обясни, че няма насрочена дата, на която да си тръгне. По негови думи назначаването на нов посланик е дълъг процес и не ясно кога точно номинираната за поста Марси Райс ще може да пристигне в България.

Слухове, че Уорлик ще бъде отзован от България се носят от няколко месеца. Само преди дни обаче Белият дом пусна официално съобщение, че в посолството на САЩ в София ще бъде оглавено от Райс.

Конкретни причини за решението не се посочваха. Това породи спекулации, че Вашингтон е недоволен от работата на Уорлик у нас.

Днес Уорлик обясни, че тези информации не са верни. По негови думи смяната му е абсолютно нормална.

“Ако бях отзован, щях още утре да се кача на самолета“, обясни дипломатът. Уорлик обясни, че и жена му, която е посланик в Сърбия, е в същото положение, но това няма никаква връзка с дейността им като дипломати.

Той категорично отхвърли информацията, че си тръгва заради отказа на България за добив на шистов газ от американската компания “Шеврон“.

Уорлик отхвърли и твърденията, че твърде много се е месил във вътрешните работи на страната ни. Той обясни, че просто понякога се е опитвал да насочи дебата към теми, които са важни според него.

Той се надява, че се е справил добре като посланик и ще му е мъчно да си тръгне от България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

T.N.T.

преди 11 години

KAKVOTO KAJE AMERIKA SE WIE,NO NE SE PRAVI.KAKVOTO SI "MAL4I"KREMAL SE KRIE,NO SE PRAVI.LILIPUTIN TRQBVA DA NAZNA4I AMERIKANSKIQPOSLANIK,ZA DA SE HARESA NA LILIPUTKITE...

97

до 115

преди 11 години

Да наречеш някого б.о.к.лу.к или там да отпряваш вулгаризми не е позиция, а е п.ро.с.та.щ.и.н.а! Това можеш, това показваш! Това си научил, като си живял тук, жалко! Жалко е, и че на никого не му прави впечетление.

96

Анонимен

преди 11 години

Ок, не те махнаха. Добре. Знаеш ли ти си от тези о.т.б.л.ъ.с.к.в.а.щ.и т.и.п.о.в.е, които са свикнали само да хвърлят отпадъците от мисловната си дейност в обществото пространство. Ти си от тези хора, които си мислят, че като наречеш някой *** или там какво било от б.е.д.н.и.я ти, цветист на в.у.л.га.р.и.з.м.и речник, за да подвигнеш самочуствието си. То си от онези от прехода, които са свикнали да наричат околните *** и на които им е добре да живеят в ***. МУХА-ХА-Ха! Му.тр.а ли си?

fallback