Емирът на Катар шейх Хамад бен Халифа Ал Тани посрещна по джапанки премиера ни. Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти очакванията си от днешната среща с министър-председателя на Катар шейх Хамад бин Джасим Ал Тани.

"Ако днес съумеем катарския премиер да го накараме да инвестира в България, един от плановете е на 4 километър с публично-частно партньорство да направим националния стадион. Плюс четириетажен паркинг за спортната зала, за да могат всички посетители в залата да паркират.

Още по темата

Тъй като премиерът на Катар шейх Хамад бин Джасим Ал Тани е собственик на авиопревозвача "Катар Еъруейс", ще ги молим да станат и спонсор на женския турнир по тенис", каза Борисов.

Министър-председателят се похвали, че днес му предстои среща с може би най-богатия премиер в света.

"С турския премиер да ги съберем заедно - много се надявам да има инвестиции", завърши той.

Ал Тани връща визитата на премиера Бойко Борисов, който в средата на март поведе 14-членна официална делегация (министри и депутати), още 25 придружаващи лица и 103-ма представители на български фирми от различни браншове, който посетиха Доха.

Шумно прокламираният бизнес форум в Катар ще се запомни с това, че откриването му не бе уважено от нито една катарска фирма, а вече бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков изнесе презентация на английски език пред аудитория от българи.

Именно фиаското на форума бе посочено от премиера Борисов като капката, която преляла чашата на търпението му към министър Трайков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase