Снимка: архив, БТА

Следващата седмица премиерът Бойко Борисов и регионалният министър Лиляна Павлова ще местят 2 605 блатни кокичета от трасето на автомагистрала "Марица".

Тогава министър-председателят щял да провери как въври строителството на двата лота на аутобана след дъждовете, става ясно от публикуваната стенограма на МС от последното заседание в Плевен.

Точният брой на блатните кокичета се знаел, защото еколозите ги накарали да ги броят и да ги опишат "корен по корен". Растенията пречили и на жп линията.

"Ще ги взимаме от магистралата и ще ги посадим на 60 метра от нея. Знаем ги по бройка – 2605 блатни кокичета, под мъдрото наблюдение на еколозите ние лично с Лиляна Павлова ще садим.

Също така каним Нона Караджова да ни наглежда, а може и тя да насади някое. Каним и Ивайло Московски", заявява премиерът пред министрите си.

Борисов кани и еколозите, "за да видят как стриктно всичко ще направим".

"Поканете ги, искам да сме в прекрасни отношения с еколозите и да се знае, че в България се строи най-екологично в цяла Европа, и от Америка, и от света също така, да се знае", заръчва премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase