Николова поема в ръцете си БОРКОР. Снимка: архив Булфото
fallback

Елеонора Николова ще е временно изпълняващ длъжността директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет, известен като БОРКОР.

Досега Николова беше заместник-директор в звеното. Тя поема поста на освободения от премиера Румен Миланов.

Oще по темата

Елеонора Николова бе депутат от СДС в 40-ото Народно събрание, но през март 2007 г. напусна редиците на синята парламентарна група и заедно с Димитър Абаджиев и Мария Капон основа гражданското сдружение Европейски демократичен път.

През 2002 година тя спечели частичните местни избори в Русе, а година по-късно извоюва убедителна победа на редовния местен вот.

Вчера стана ясно, че Румен Миланов е отстранен като шеф на БОРКОР заради незадоволителната по думите на Борисов работа на звеното за борба с корупцията.

По-рано в понеделник Миланов беше освободен и като секретар на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Мястото му там пък се поема от Георги Кръстев, който досега беше съветник на вицепремиера Цветан Цветанов и отговаряше главно за етническите въпроси.

Румен Миланов е вторият съветник на премиера, освободен от поста му за по-малко от седмица.

В четвъртък Борисов освободи като свой съветник бившия шеф на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров. Министър-председателят беше лаконичен в коментара си за рокадите.

"Те са мои съветници и съм преценил, че в момента не могат да ме съветват", каза той.

Киров бе предаден и на прокурор заради финансови несъответствия в документацията на разузнаването по времето, когато той е стоял начело на спецслужбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

cleverer

преди 11 години

Няма нищо по- лошо от създаването ан български институции , за да се покажат пред ЕС.Трябваше да бъде закрита тази институция, но някой има интерес чрез нея да краде БЕЗОТЧЕТНИ ПАРИ.Уж "ЗА ОБЗАВЕЖДАНЕ" за НАМИРАНЕ НА "КАДРИ" и т.н.Сигурно и те действат чрез "обществени поръчки" и "Европейски проекти " да крадат пари.Много добре се живее така !Какъв отчет имат? НИКАКЪВ. Защото били от "службите за сигурност" или ЩО ли?Ние сме ВИНОВНИ, защото търпим всичко около нас.Деконцентрация на Министе

30

!!!!!

преди 12 години

Две години си асемблирали софтуера и базата данни, а стига де те двойкаджиите в училище си инсталират софтуера и базите данни по-бързо. Както са тръгнали ще намерят един престъпник и то след като умре. Няколко обиколки с хеликоптера за същите пари и щеше да има по-голям ефект. Те сигурно разбират от компютри народа не. Ша питаме Анонимос, ама да не си търсите данните на някое анонимно място :), както един от президентите на БГ си търси заглавната страница на сайта.

29

!!!!!

преди 12 години

Кражби и разсипия на поразия. С това започват и там ще свършат. Вече ще си приказвате с ББ в присъствието на Комисарите от ЕС а от там ще се отчитат пред данъкоплатците. Щом се пробвате нас на балами да правите. Занимавали се с бюра, а сига де ЗЛАТНИТЕ хамали на Тате. Лъскали си офиса бюрократчетата на мама, имеджа им като на БСП. Имеджа е от резултати не от лъскане ...-------------------------------------------И все пак тя се върти! Г. Галилей

fallback