Бойко Борисов. Снимка: БТА

"Румен Миланов и Кирчо Киров са съветници в моя кабинет, към момента съм преценил, че не могат да ме съветват", заяви премиерът Бойко Борисов по повод освобождаването на двама от съветниците му.

В четвъртък вечерта стана ясно, че премиерът освобождава от поста му на съветник бившия шеф на Национална разузнавателна служба Кирчо Киров.

Тогава мотиви за уволнението му не бяха посочени. На следващия ден се разбра, че Киров е даден на прокурор заради финансови несъответствия в отчетите на НРС.

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че е изготвен доклад, който е предаден на него и на премиера Борисов и те са преценили, че данните в него трябва да бъдат предадени на прокуратурата.

Лидерът на РЗС Яне Янев изсветли темата като обяви, че средства за разузнаването са използвани, за да се купуват ловни оръжия на бившия президент Георги Първанов.

По-рано днес пък правителствената пресслужба обяви, че шефът на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет, по-известен като БОРКОР, Румен Миланов също е освободен от поста му на съветник на Борисов.

Там бе посочено, че Миланов остава на поста си в БОРКОР и ще трябва да ускори и активизира работата на звеното.

"Търсим по-бързо и по-оперативно ниво", лаконично обясни днес Борисов. И допълни, че на сегашния етап работата на БОРКОР не го задоволява, а иска да има резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase