Протест на работниците от ОЦК-Кърджали. Снимка: БТА
fallback

Сделката за "Горубсо-Мадан" е финализирана и дружеството вече има нов собственик, обяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов по TV7.

Младенов съобщи, че другата седмица инспекцията по труда ще съдейства напълно на новия собственик за незабавното закупуване на необходимите лични предпазни средства и да се проверят двата рудника, защото не са работили повече от месец.

Oще по темата

Преди две седмици собственикът на „Минстрой холдинг" и бивш вицепрезидент на Мултигруп Николай Вълканов получи концесията върху мини „Горубсо-Мадан”.

Колкото до другия комбинат на Валентин Захариев - ОЦК-Кърджали, където сагата продължава и работниците протестират повече от месец, Младенов обясни, че е подаден сигнал до прокуратурата, а министерството е отпуснало минималната помощ от 325 лева за всеки от служителите, за да могат те да покрият текущите си разходи.

"Най-важното е да се платят заплатите на хората и да се намери нов собственик", обясни социалният министър.

Проблемите в „Горубсо-Мадан“ започнаха, след като миньорите от предприятието  започнаха протести за неизплатени заплати.

Малко след тях, на 1 март, протести започнаха и работниците в ОЦК АД-Кърджали. Те също се оплакаха, че не са получавали трудовите си възнаграждения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

аз до 15

преди 12 години

не знам в коя медия работиш, но ако там приемат толкова неграмотни като теб, не ми я хвали ...

19

Wake the fuk up

преди 12 години

За смяната на двама мафиота при металодобива може да пишете, а защо нищо не казвате за тоновете злато които(освен тези в Челопеч) ГЕРБ дадоха на Дънди да копаят от мината в Крумовград, за която сме подписали нелепата комисионна от 2.5 % ?!1.2 $ милиарда ще ни откраднат канадците! Не ви ли подлудява това предателство ето защо няма кинти, защо всичко е прах и плочките са отлепени или липсващи по улицата и защо можеш да паркираш в някоя асвалтова дупка, всичко е дадено за ст. на други хора

18

демагогия

преди 12 години

Аве народе кой е Николай Вълканов, не е ли лицето замесен в скандал с ахмед доган и хонорара ор 1.5 милиона за който боко пропищя като първоКурсничка ?!?!? всички тия от кабинета са мафиоти начело с трафиканта боко *** насраното, боко за мен е най-голямата ***, само демагогства лъже и после прави обратното, беше казал че ако някоя партия внесе решение за отписване от АСТА ще и приемат, оня ден АТАКА внесоха и не я приеха ****ите, както и решението за акциа на горивата, и хляба, и 1000 други

fallback