Ще запази ли ПГ Волен Сидеров? Снимка: БТА

Двама депутати от „Атака“ Огнян Стоичков и Николай Пехливанов, който беше кандидат за кмет на София, не са се подписали под вота на недоверие, иницииран от БСП заради отказа на правителството да строим АЕЦ „Белене“.

Левицата събра нужните 48 подписа, за да бъде внесен вотът в парламента, с подкрепата на Волен Сидеров.

Двама от неговите хора обаче не са го подкрепили, което поставя въпросът за запазването на парламентарната група на националистите.

След многобройното роене в момента групата около Сидеров е от 10 души, което е на критичния минимум. Ако само един от неговите депутати реши да напусне, ПГ на „Атака“ ще се разпадне.

„Това, че един или друг не иска да се присъедини към този вот, по никакъв начин не смущава цялостната политика на партията, нито пък означава, че групата ще се разпада“, сигурен е обаче Волен Сидеров.

„Ние никого не задължаваме, винаги е имало демократичност и свобода в нашата група и всеки може да подкрепя каквото иска“, посочи още той.

По думите му в действията на депутатите му нямало някакви специални знаци. Сидеров отбеляза, че при позицията на "Атака" за вота не става дума за коалиция с левицата.

За този мандат на парламента общо 11 депутати от "Атака" изоставиха Волен Сидеров (Калина Крумова, Цвета Георгиева, Валентин Николов, Камен Петков, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев, Огнян Тетимов, Петър Хлебаров, Димитър Карбов и Борислав Стоянов. Част от отцепниците се присъединиха към новата формация на Капка Сидерова и Димитър Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase