Десислава Атанасова Снимка: БТА
fallback

С букет цветя и „рецепта за министерско дълголетие“ - така отиващият си министър Стефан Константинов посрещна наследника на поста си Десислава Атанасова, часове след като тя положи клетва в парламента. 

След срещата им на четири очи Константинов обясни какво точно включва рецептата за министерско дълголетие.

„Не трябва да опитва да прави големи реформи в здравеопазването, да не гледа в канчето на фармацевтичните фирми, ако не пие от него, и на големите хора да казва "да", бяха съветите на Константинов.

Той отрече заръките му да са прозвучали с горчивина и е на мнение, те са изцяло практични.

"Както виждате усмихнат съм, няма грам горчивина. Може би звучат малко хумористично, но преди да се съди за тях, може би е добре пък да се размисли в дълбочина зад всяка една от тях какво се крие", обясни той пред журналистите.

Атанасова обаче отговори, че вероятно няма да се вслуша в тези съвети, защото остава много малко време до края на мандата и ще предприеме всички спешни мерки, които е решила.

Oще по темата
21 мар 2012 11:50
148

"Първото, което ще направя като нов министър на здравеопазването, е да внеса предложение в Министерския съвет за отпадане на тавана на средствата, отпускани за лечение на деца  в чужбина", подчерта тя.

Ще започна с лекарствената политика, имам идеи и за подзаконовата нормативна уредба и за малка промяна в Закона за здравното осигуряване и в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, уточни новият министър.

Тя допълни, че ще обърне сериозно внимание на финансирането и на материалната база на спешната помощ, както и на защитата на работещите в тази област.

Следдипломното обучение и квалификацията на лекарите също са във "фокуса" на министър Атанасова, която преди дни обясни, че се чувства като „тежката артилерия на ГЕРБ“.

Тя обяви, че ще предложи дългосрочните цели за обсъждане на съсловието, пациентите и на всички парламентарни групи. Краткосрочните цели ще се преследват от утре, категорична беше тя.

Десислава Атанасова смята, че е предимство за работата й като министър това, че не е лекар, а е юрист.

Тя за пореден път подчерта, че подкрепата на колегите й от ГЕРБ и на премиера я накарала да поеме министерския пост.

Четвъртият здравен министър в кабинета „Борисов“ засега смята да запази двамата досегашни заместник-министри във ведомството й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

МИСЛЕТЕ

преди 12 години

..И ЩЕ ПРОУМЕЕТЕ ИСТИНАТА ЗА МАФИЯТА НАРЕЧЕНА "ГЕРБ" :"Не трябва да опитва да прави големи реформи в здравеопазването, да не гледа в канчето на фармацевтичните фирми, ако не пие от него, и на големите хора да казва "да" ", бяха съветите на Константинов.Всичко друго е пушилка! Показателен е подаръка на Трайков - подкова т.е. "БЪДИ ГОТОВ ДА ТИ БИЯТ И НА ТЕБЕ ТИКМЕТО ПО ВСЯКО ВРЕМЕ АКО НЕ ИМ УГОДИШ! "

15

venci

преди 12 години

s tazi moma napravo otrepahte konia,sega veche shte se zatrie naciata totalno!!! ViIE LUDI LI STE BE HORA,TAZI SHTE SE GRIJI ZA ZDRAVETO NA CIAL NAROD,IZUMIHTE SE EEEEEEEI.

14

Мими

преди 12 години

Лелко Атанасова, по-бързо оправи здравеопазването и върви във военното министерство, защото тати, служител в еН-ското поделение разправя, че топовете им отдавна не били оправяни. Те били - както разправят пък и се хилят, с лека алтелерия но ще ли да ти се зарадват, въпреки, че подмятат, че щом си на 33 години техниката ти можело да не бъде като на леличките с гумираните работи.

fallback