Сергей Станишев. Снимка: БСП
fallback

Като "български дребни мишкувания" определи лидерът на БСП Сергей Станишев идеите за отлагане на червения конгрес през май и избора на лидер на левицата.

По неговите думи до конгреса има още два месеца и Георги Първанов много добре знае, че няма как да се организира пряк избор за председател на партията в рамките на тази отчетно-изборна кампания.

Вчера в Разград Първанов предложи новият председател на столетницата да бъди избран с пряк избор на партийните организации по места, а не както досега чрез делегати на конгрес.

Според Станишев има взето уставно решение за свикване на конгреса на 19-20 май, където да се формулират политиките на БСП, позициите по основните въпроси, както и да бъде избран Национален съвет и лидер на Столетницата.

Той допълни, че левицата трябва да се съсредоточи върху борбата с политическите си опоненти от ГЕРБ, а не да се занимава с лични политически амбиции.

По думите му БСП следва да покаже, че от една страна e единна, а от друга е последователна срещу мнозинството.

"Имам самочувствието, че съм политическото лице в БСП, което винаги е имало ясна позиция по отношение на ГЕРБ", добави Станишев.

БСП може да е първа политическа сила в следващия парламент, изрази надеждите си той, но според него ключова ще е политиката, която партията му ще предложи.

Лидерът на левицата каза още, че има амбицията да покаже, че български политик може да се справи със задачите на председател на ПЕС, но не уточни дали смята да се кандидатира за поста, който в момента заема служебно.

На изпроводяк Сергей Станишев почерпи журналистите за имения ден на дъщеря си Дария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Mанолов

преди 12 години

Информацията е необходимо да бъде по-точна - Станишев не заема поста председател на ПЕС "служебно", а след избор - между впрочем по доста презицни критерии - за оставащата част от мандата на предишния председател. Служебно означава без избор - т.е. ако е заместник или нещо подобно.

92

ОК

преди 12 години

БСП на този етап е слаба политическа организация. Това ще се промени при избор на Г.Първанов за председател на социалистите.

91

Анонимен

преди 12 години

Леле, Първанов няма геле. нямам думи.

fallback