Борисов видя бонусите на тройната коалиция като страшна антикризисна мярка. Снимка: БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов отново призова предишните управляващи да върнат бонусите, както направи сегашният политически кабинет.

"Върнете си парите, г-н Доган сигурно много ви се сърди", обърна се Борисов към зам.-председателя на ПГ на ДПС Лютви Местан.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган вече отвърна на призива на Борисов с думите, че не трябва да се бърка хонорар с бонус.

Oще по темата
7 мар 2012 19:26
125

"С това писмо за бонусите си вкарахте автогол. Първо, вашият лидер трябва да си върне парите сега. Как се нарича – бонус, награда, хонорар – има ли значение – върнете парите. И Чавдар Георгиев (бивш зам.министър на околната среда и водите) днес казал – "няма да ги върна на Бойко и на Дянков". Върнете ги на болни, дайте ги на пенсионерите. Милиони и милиони сте взели. Върнете парите", призова от парламентарната трибуна Борисов.

Според него, ако БСП и ДПС върнат получените бонуси от времето на тяхното управление, това ще "страшна мярка за стимулиране на икономиката".

В отговор левият депутат Петър Курумбашев захапа премиера, който по време на скандала с допълнителните пари обяви, че не е знаел за тях.

Курумбашев обяви, че бонусите са раздавани без министрите да знаят какви суми са раздавани, а премиерът разбира едва на третата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

247

Анонимен

преди 12 години

Значи Станишев е добър премиер, защото по негово време пенсиите се вдигнали с 20-30 лева? По тая логика най-добрия премиер е Костов, щото вдигна заплатите и пенсиите 10 (десет) пъти - около 1000%. :-)

246

Анонимен

преди 12 години

TIKVO shestiti 8-mi mart

245

ГЕРИ

преди 12 години

Точно по Нова година убеждаваха пенсионерите, че няма пари за пенсии, а всеки божи ден се говори кой какви бонуси е взел и кой какво ДДС е източил. Защо си мислят горе управляващите, че някой им вярва?! На никого вече не вярваме.Тези, които си самоназначиха бонусите ги били заслужили, защото много били работили. Добре, нима леля, чичо, стринка и пр...не са работили през тия години, през които сега управляващите дори не са били родени? Лелее, горко на 30 и 40 годишните след години.Бог да ги пази.

fallback