Бойко Борисов. Снимка: архив Булфото
fallback

Има хора, които не са върнали бонусите си и те са освободени, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той обясни, че не може да си спомни всички имена. Все пак даде пример с началника на кабинета на министъра на околната среда и водите Нона Караджова, който отказал да върне парите.

Oще по темата

Последен се издължил парламентарният секретар на министъра на културата Вежди Рашидов.

Днес той е превел по специалната сметка, открита в БНБ от министерството на финансите, 3000 лева, който е получил като допълнително възнаграждение.

Борисов пресметна, че в сметката са върнати 603 675 лева от бонуси.

По думите на премиера дори политическите лица, които вече не са на постовете си, са върнали получените бонуси.

Той допълни още, че трябва да се прави голямо разграничение между администрацията и членовете на политическите кабинети.

По думите на Борисов обикновените хора в държавния сектор, които са си свършили качествено работата, заслужават допълнително възнаграждение.

Премиерът обаче дебело подчерта, че политическите лица, които са "дошли с кауза", нямат право на бонуси.

Борисов обясни още, че не е знаел за раздаването на бонуси и няма как да следи всеки един от подчинените си какво правят 24 часа в денонощието.

По думите на премиера, ако е знаел, нямало да има нужда администрацията да се "унижава", като се реди на опашки за кредити в банки, а и да иска заеми от приятели.

Борисов обяви още, че специалната сметка в БНБ ще остане отворена, за да могат и предишните управляващи да върнат взетите допълнителни възнаграждения.

При необходимост можело да се открие и нова сметка.

По изчисленията на премиера в нея може да се съберат до 16 млн., ако всички съветници на предишния президент Георги Първанов и министрите и зам.-министрите от кабинета "Станишев" върнат бонусите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

328

шишо

преди 12 години

Абе селски тарикат , защо като дойде на власт не ги накара червените да върнат бонусите. А сега след като те изловиха че и ти крадеш веднага веднага реагираш. Защото ако ги беше издал, сега ти нямаше да можеш да крадеш.

327

анонимен

преди 12 години

Не,не го осъзнавам. По негово време България беше най бедната държава в СИВ и мисля , че такава си останахме, Селското стопанство беше фалирало, строяха се безумни заводи. И някак си се мъча да си мисля , какво би била сега България , ако не беше 9 септември и Тато?

326

до 422

преди 12 години

По време на управлението на Костов и Станишев нямаше световна криза! При Станишев имаше свтовен икономически подем. Инак е вярно, че на ГЕРБ им ''куцат'' реформите, направо им липсват и това е огромен проблем- образование, здравеопазване... И СТИГА С ТЕЗИ БОНУСИ, ТЪПО Е.

fallback