Мариана Василева ще замени Нели Нешева (на снимката) начело на НЗОК. Снимка: Булфото

Досегашният подуправител на НЗОК Мариана Василева бе избрана за изпълняващ длъжността управител на НЗОК, стана ясно след заседание на Надзорния съвет на касата.

Василева ще изпълнява тази длъжност в рамките на 30 дни до назначаване на управител, подчерта здравният министър Стефан Константинов.

Dnes.bg припомня, че в сряда Народното събрание прие оставката на д-р Нели Нешева след скандала с бонусите. От него обаче стана ясно, че точно Мариана Василева е взела най-големият бонус в НЗОК от 22 хиляди лева.

Самият министър Стефан Константинов изрази задоволство от бързото назначение на и.д. Управител, като по думите му това решение е важно, защото трябва да се сключат договорите между Здравната каса и болниците и няма да бъде допуснат хаос или проблеми в здравната система.

Следващото заседание на Надзорния съвет ще бъде следващата седмица, когато ще се одобряват прогнозните бюджети на болниците.

Още по темата

На мястото на отстранената от длъжност заместник-министър Гергана Павлова, която беше и председател на Надзорния съвет на НЗОК, ще бъде назначен човек след решение на Министерски съвет,  поясни Константинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase