Петър Курумбашев Снимка: БСП
fallback

Коалиция за България настоява парламентът да приеме декларация, в която ясно се заявява, че няма да ратифицира търговското споразумение за борба с фалшифицирането АСТА, съобщи пред журналисти депутатът от левицата Петър Курумбашев.

"Нещо много се препълни фризерът в Министерския съвет" - така той коментира взетото днес решение от правителството за спиране на процедурата по сключването на споразумението.

"Какво означава замразяваме процедурата - това означава, че утре може да се  размрази, това не означава, че ние се отказваме да ратифицираме споразумението АСТА", посочи Курумбашев. 

Oще по темата

Колегата му Антон Кутев допълни, че замразяването или това, което днес е решило правителството, не означава нищо.

"За да имаме реално действие, трябва да има решение на парламента", подчерта Кутев.

Курумбашев отбеляза, че предишното правителство е дало мандат на ЕК за водене на преговори, но това не означава съгласие за подписване на споразумението.

"Още повече, когато се постига крайният вид на това споразумение, има гласуване в Европейския парламент през 2010 г., при което групата на европейските социалисти гласува "против" приемането на АСТА, а групата на ЕНП го подкрепя", посочи Петър Курумбашев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

belalov

преди 12 години

Нормално е от ГЕРБ да симпатизират на цензурата в интернет, а Цветонв дори ще почерпи ако АКТА стане! Затова и неговите хора вият на умряло когот искаме парламента да откаже ратификация на подписа им, а не да се "замразява" процедурата.

37

Елизабет

преди 12 години

Тая лопата куку Курумбашев е по мозък като бащицата си , селянина Славчо.Не сме забравили как ни разлюля дрехите с онова предаване за авария в АЕЦ-а.Я ,какъв пръст размахва комуниста.

36

mark37

преди 12 години

КУ - КУ ...

fallback