Снимка: архив Булфото
fallback

С уроци по шопинг, мода и здравословно хранене школата ще задържат в клас проблемните ученици.

Извънкласните дейности ще се провеждат както след редовните занятия, така и в събота, в неделя и през ваканциите, съобщава за в. "Монитор" съветникът на образователния министър Александър Александров.

150 хиляди ученици от 1307 училища в страната ще се включат в извънкласни и извънучилищни дейности по проекта "УСПЕХ", финансиран от еврофондовете.

Учебните занимания стартират от втория срок и са разпределени в 12 238 групи. Те целят да привлекат интереса на кръшкачите и слабите ученици към учебния процес и да ги задържат в клас.

Хлапетата, натрупали отсъствия, както и децата, склонни към агресия, ще формират класове от 6-15 ученици.

Програмата е насочена и към намаляване на престоя на децата в интернет и социалните мрежи.

"Една от целите е да върнем нормалното общуване между децата, което да става в класната стая, а не във виртуалното пространство", отбеляза Александров.

По думите му индикаторите за успех на проекта ще бъдат намаляване на броя учениците с агресивно поведение и на отпадащите от училище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

ee

преди 12 години

I az kato bqx v daskalo qko gi biex tiq ot moq klas imax i az problemi v ku6ti i 4ak sega kato po golqm , osuznavam kolko sum bil sme6en da go pravq , a naskoro vidqx edin sau4enik i si govorexme ot 2 metra ne iska6e da me dobliji daje ot strax

42

до 38

преди 12 години

Чикатило, нещи хич не си в час. Какви частни уроци ти се мотаят в главата.Имаше период ,през който ходенето на частни уроци в големите градове беше явление.От известно време в университетите приемат по диплома или с матура, т.е. много рядко вече някой от кандидат-студентите се напъва да учи за изпити. Частни ученици имат само някои по-известни учители и университетски преподаватели. А по селата и малките градове, не може да намериш и един да ходи на уроци.

41

Анонимен

преди 12 години

Винаги съм била против казармата и бригадите.Но честно,искам да ги върнат,трябва да ги върнат.Малцина са родителите,учещи децата си на отговорност и труд.Расте една ***,на която все си му длъжен.Като *** са-само права и никакви задължения.Аз съм на 32 години.Ще довърша тази учебна година и приключвам завинаги със системата на образованието.Само се чудя какво ще правя детето си,къде ще го записвам да учи,как ще го предпазя от тази меркантилна,нагла ***?

fallback